ALTERNATIVMEDIA. Ett avslöjande om ett nätverk av våldsvänsteraktivister har avslöjats efter en misslyckad attack mot en av Exakt24:s journalister. Exakt 24 har nu publicerat en dokumentär där man bland annat konfronterar Tor Alsén, som är i centrum av nätverket.

Till vänster: Christian Peterson jagar iväg Tor Alsén från sin tomt. Till höger: Tor Alsén konfronteras av Exakt24. Bilder: Exakt24.

Nordfront skrev tidigare idag om filmklippet där AfS-aktivisten och Exakt24-journalisten Christian Peterson jagade bort två vänsterextremister från sin tomt. Detta har lett till att ett helt nätverk av vänsterextremister har avslöjats, med flera personer som avslöjas i en dokumentär som nu publicerats av Exakt24.

LÄS MER: Träskrödingar flydde i panik efter misslyckad attack mot journalist – nu avslöjas våldsnätverket

I dokumentären avslöjas flera personer med koppling till den nu brottsmisstänkte Alsén. Exakt24 beskriver det hela som ett ”terrornätverk” eftersom personerna i diverse poddar uttryckt stöd för och en önskan att använda sig av grovt våld för att uppnå politiska mål, som generellt handlar om att tysta meningsmotståndare.

Man konfronterar i dokumentären även Tor Alsén som förnekar att han de facto är Tor Alsén. Dessutom konfronteras Alséns kamrat Jens Wingren, som har kopplingar till den numera nedlagda våldsvänsterorganisationen Revolutionära Fronten. Alsén gömde sig efter den misslyckade attacken mot Peterson hos Wingren, men när Wingren kopplades till Alsén i polisutredningen fick Alsén flytta och Wingren raderade även samtliga avsnitt av podden ”Bilda Kedjor”.

Mellanstadieläraren Axel Rosengren, som deltog i podden Komintern tillsammans med Alsén, avslöjas också i dokumentären. Rosengren är anställd på Svartedalsskolan i Göteborg och hörs i Komintern öppet förespråkar terror som politiskt redskap. Inte heller Rosengren vill tala med Exakt24:s reportrar när han konfronteras.

Dokumentären publicerades i sin helhet på Exakt24:s Facebooksida under torsdagen. Men den fick endast vara uppe drygt en timme innan den censurerades, troligtvis med tanke på våldsvänsterns ideologiska kopplingar till sociala medier-jättar och den internationella storfinansen.

Dokumentären kan dock fortfarande ses i sin helhet på exakt24.se.

Kortare klipp från dokumentären finns dessutom i en tråd som skapats på Exakt24:s Twitter. Där lovar också Christian Peterson att exponera personligt komprometterande uppgifter om Tor Alsén ifall denne inte slutar trakassera hans familj.

Exakt24 utlovar också fler avslöjanden om Tor Alséns nätverk under de kommande dagarna.


  • Publicerad:
    2021-05-20 18:19