TERRORISM I natt slog AFA till mot Christian Peterson igen. Både hans kontor och hem vandaliserades och hans 17-åriga lillasyster fick en rökgranat inkastad i sitt sovrum.

Natten mot idag utsattes Alternativ för Sverige-företrädaren och Exakt24-journalisten Christian Peterson för ett nytt attentat från AFA Göteborg. Peterson har blivit en nagel i ögat för den autonoma vänstern efter att ha gjort flera avslöjanden om stadens vänsterextremister och nyligen medverkade han i granskningen av den ”antirasistiska” näthataren Henrik Johansson.

AFA har tidigare utan framgång försökt stoppa Petersons verksamhet genom flera attacker mot såväl hans hem som hans kontor. Det var efter en sådan attack som polisen började utreda AFA-ledaren Tor Alsén för inblandning i attentaten mot Peterson, då Alséns bil användes som flyktbil den gången då AFA-aktivisterna fick fly för sina liv när Peterson tog dem på bar gärning och jagade dem med baseballträ.

I mitten av förra månaden valde dock polisen att lägga ner utredningen mot Alsén och han har också fått skyddade personuppgifter. Avmaskerat kunde dock avslöja att han är bosatt på Stataregatan 2 D lgh 1301.

Klotter vid Petersons kontor. Foto: Privat.

Attentatet i natt utfördes alltså mindre än en månad efter att polisutredningen för det förra brottet lades ner. Nattens attack var också uppenbart koordinerad då AFA slog till både mot Petersons hem och hans kontor. Nordfront har varit i kontakt med Peterson för att få klarhet i exakt vad som har hänt.

Utfördes de båda attackerna samtidigt eller den ena kort efter den andra?

Den första attacken utfördes mot mitt hem klockan två på natten. Samtidigt som polisen ryckte ut till mig ryckte de också ut till min studio. När polisen lämnade studion utfördes en till attack där som jag upptäckte när jag gick dit efter att först ha svängt förbi hemma hos Andreas Lindh för att kolla om han var inblandad i attacken mot mitt hem.

Vad gjorde vänsterextremisterna vid ditt kontor?

De hade sprayat överallt på byggnaden och skrev att jag ska lämna studion, men det är inte upp till vänsterextremister att bestämma det.

Hur attackerades ditt hem?

De kastade en sten genom rutan och sen en en rökbomb in i min lillasysters sovrum. De skulle kasta in två men de misslyckades med den ena och den kom inte in.

Hur gammal är din lillasyster?

Hon är 17 år.

Är hon politiskt aktiv?

Nej, hon är inte politiskt aktiv. Hon är mest intresserad av textil och mode.

Vad säger polisen om det inträffade?

De tar väldigt allvarligt på detta och ska utreda det och säger att jag kanske får skyddat boende nu.

Kommer detta påverka ditt journalistiska eller politiska engagemang eller kommer du fortsätta granska vänstern?

Ja, det påverkar mycket eftersom vi nu kommer behöva granska vänsterextremister ännu mera. Och jag personligen kommer behöva hänga ut fler vänsterextremister.

Finns det något människor som vill stödja ditt arbete kan göra?

Man kan Swisha mig för saneringen på 0760891489, och så kan man även bli prenumerant på Insikt24 som är en väldigt bra tidning enligt mig.