JOURNALISTIK Expo-veteranen Daniel Vergara terroriserar Christian Peterson med nattliga SMS med ”musiktips” och framför hot: ”Vänstern får göra vad de vill… Ett tips spring.”

Idag gick journalisten Christian Peterson, 20, ut på Twitter med att denne den senaste tiden blivit kontaktad av Daniel Vergara, 37, som idag skriver på vänstertidningen Syre och under många år arbetat för den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo.

Vergara ska ursprungligen ha kontaktat Peterson när han skrev en artikel om Petersons journalistik, men kontakten verkar sedan ha spårat ur kraftigt enligt vad som framkommer av konversationen på Twitter. I ett inlägg visar Peterson hur Vergara klockan 03:04 börjar spamma meddelanden där han tillsynes helt opåkallat börjar håna Ultima Thule och svensk kultur för att sedan föreslå att Peterson ska börja lyssna på vänstermusik.

I andra inlägg är tonen mer hotfull. Vergara försöker bland annat få Peterson att tro att han blir utnyttjad och på något sätt kommer ”säljas ut” av den egna sidan, samtidigt som Vergara i princip erbjuder sig att skydda Peterson. En annan serie meddelanden visar hur Vergara kallar Peterson för en ”billig sellout” och hotar med att han ska skriva en krönika om honom.

De grövsta hoten från Vergara är några meddelanden där Vergara kallar sig själv antifascist, skriver att ”vänstern får göra vad de vill” och uppmanar Peterson att vara ”försiktig” och ”springa”. Dessa meddelanden skickades efter att Petersons hem upprepade gånger attackerats av AFA, vilket dock slutade med att AFA-aktivisterna själva fick fly en gång när de blev tagna på bar gärning.

Verkar bli hotfull när han är berusad

När Nordfront kontaktar Peterson och frågar om de här rätt tydliga hoten är de enda hot Vergara skickar berättar han att Vergara även blev hotfull nu i helgen.

— Under Rasmus Paludans koranbränning sökte jag och en annan journalist vänsterextremisten Daniel Vergara för en kommentar om Tidningen Syres redaktion. Då ville han inte svara på frågor om att hans chef nyligen åtalades för olaga intrång, som är ett grovt brott med fängelse i straffskalan, säger Peterson och fortsätter:

— Intervjun provocerade Vergara till den graden att han sedermera började hota mig efter att han hade druckit några glas på krogen.

Latinamerikansk lögnreporter

Redan 2014 utmärkte sig Vergara då han utan bevis och genom rena lögner försökte sammankoppla Nordiska motståndsrörelsen med en aktion mot RFSL. Mer nyligt var Vergara central i det väldigt krystade drevet där han och andra vänsterjournalister falskt försökte måla ut sig som brottsoffer i samband med att de åsiktsregistrerade deltagare på ett Karl XII-firande i Stockholm.

Daniel Vergaras far kommer ursprungligen från Chile och beviljades uppehållstillstånd 1975. Modern är av norsk härkomst.