UTRIKES. I samband med att det omtalade migrantskeppet Aquarius med hundratals rasfrämlingar anlände i den spanska staden Alicante så slängdes hyresgästerna i ett lokalt studentboende ut, då de afrikanska migranterna behövde någonstans att bo.

Efter att Italien vägrat ta emot skeppet Aquarius med drygt 600 afrikanska migranter så lovade Spanien att man skulle ta emot dem. Ett problem uppstod dock i och med detta, då staden behövde någonstans att husera afrikanerna. Man kom dock på att lösningen är simpel – man slänger helt enkelt ut några spanska studenter ur sina boenden.

Studenterna fick 24 timmar på sig att packa ihop sina saker och ge sig iväg för att de afrikanska migranterna skulle få plats. Detta trots att vissa av studenterna betalar så mycket som 750 euro i månaden för sina rum.

Mamman till en av de utslängda studenterna säger till en lokaltidning att myndigheterna motiverar sitt beslut med att ”migranterna bär på en massa sjukdomar”. Detta menar hon dock är mycket osannolikt då Alicante är en populär turistort och studentbostäderna ligger i stadens centrum.

— De löser ett problem genom att skapa ett annat. Det här är ett mycket stort problem för just nu finns det ingenstans för min son att bo och fortsätta sina studier. Det kommer bli mycket svårt att hitta något eftersom allt redan är bokat inför sommarsäsongen, säger mamman.

Källa:
Spanish students forced out of their houses to make room for Aquarius migrants


  • Publicerad:
    2018-06-19 21:50