FRÄMLINGSINVASIONEN. Italiens nya inrikesminister Matteo Salvini vill att italienska barn ska ha en framtid. Det innebär att alla afrikanska ynglingar som söker lyckan i Europa inte ska komma och förstöra landet. Savlini säger att hans mål är att även afrikanerna ska leva i fred — hemma i Afrika.

Italien vägrar att släppa in en invasionsbåt med 629 ekonomiska flyktingar till sina hamnar. Dessa är subsahariska afrikaner som plockats upp i sex olika operationer utanför Libyens kust. Hundratals av dem påstås ha fiskats upp ur vattnet av italiensk sjöfart och sedan överförts till invasionsbåten. Italiens nya inrikesminister Matteo Salvini ber att Malta istället ska ta hand om afrikanerna. Men det vägrar Malta som säger att de inte har något med denna operation att göra, inte minst på grund av att afrikanerna har samlats upp av insatser som kommer från Italien. Detta kan möjligen leda till diplomatiska konflikter mellan EU-länderna Malta och Italien, skriver The Independent. Maltas korta kommentar är att “Malta har vaken kompetens eller den koordinativa auktoriteten att hantera detta fall. Malta kommer att följa gällande lagar”.

Salvini som också är ledare för invandringsmotståndarna Lega Nord gör i och med detta slag av vallöftet att stoppa inflödet av invandrare till Italien.

”Malta tar inte emot någon, Frankrike föser tillbaka folk till gränsen, Spanien försvarar sin front med vapen”, skriver Salvini på Facebook.

”Från och med idag kommer även Italien att säga nej till mänsklig trafficking, nej till den illegala invandringsindustrin”, fortsätter Salvini.

Under de senaste fem åren har över 600 000 lycksökare kommit med båt från Afrika. Under senare år har antalet minskat rejält, men nyligen åter ökat vilket har satt press på Salvini och snabbt förvandlat situationen till ett elddop för den nye ministern.

”Mitt mål är att garantera ett fridfullt liv för dessa ungdomar i Afrika och för våra barn i Italien”, skriver Salvini på Twitter med hashtaggen #ChiudiamoIPorti (Vi Stänger Hamnarna).

Om Salvinis order kommer att åtlydas var inte omedelbart klart eftersom inrikesministern inte har mandat över hamnarna. Den italienske folkförrädaren Luigi De Magistris som är borgmästare för Neapel är motståndare till Salvini.

— Neapel är redo att utan ekonomiskt stöd rädda liv, säger De Magistris.
Matteo Salvini har anklagat så kallade välgörenhetsorganisationer för att agera ”taxitjänst” åt lycksökande invandrare. I fredags bad han Nato om hjälp att skydda sina södra kustlinje.

Källa:
Italy’s Salvini shuts ports to rescue boat carrying hundreds of refugees and migrants


  • Publicerad:
    2018-06-12 16:00