AVSLÖJANDE. Sveriges Radios säkerhetschef Thomas Rotermund bytte namn efter sonens försök till överfallsvåldtäkt.

Egor Putilov uppmärksammade den 27 maj tydliga demokratiska övergrepp av Sveriges Radios säkerhetschef Thomas Rotermund. I samma artikel framkommer det att Rotermund har bytt namn till Eriksson.

Han visar sig vara född 19670107 och är just nu mantalsskriven på Tegnebyvägen 24 i Bromma, endast någon kilometer från barndomshemmet på Frislandsvägen 2 där hans föräldrar fortfarande bor.

Den uppenbara anledningen till att Rotermund bytt namn är att sonen Carl Allan Lenngren Rotermund, född 19910709, den 27 mars 2020 dömdes till 10 månaders fängelse för ett försök till en överfallsvåldtäkt på en motionsslinga. Något som skall ha inträffat den 15 januari i år.

Vi har sökt partnern och mamman Lena Elisabeth Lenngren för en kommentar i ärendet.

Kontroversiell makthavare hos terrorvänstern
Enligt Putilov har Rotermund begått ett flertal demokratiövergrepp som bland annat gällde honom själv. När Putilov i ett radioprogram med Jörgen Huitfeldt beskrev hur han som anställd på Migrationsverket, tvingades ljuga och bryta mot flertalet lagar för att registrera vuxna välfärdsmigranter som små barn med ”leksaksbilar redo” i arbetsrummet, skall Rotermund ha raderat detta vittnesmål för att minimera exponeringen av vad som i dag är en ganska känd sanning. Under möten skall Rotermund ha vrålat ”Var bor du?? Var är din adress?” – något som är minst sagt anmärkningsvärt då Putilov senare skall ha fått stenar genom sina privata fönsterrutor.

Vidare skall säkerhetschefen ha varit direkt drivande i flera fall av uppsägningar av journalister på Sveriges Radio som ansågs vara obekväma.

Sonens övergång till mörka sidan
Den 27 mars, 2020 dömde alltså Solna tingsrätt, under målnummer B 453-20, Rotermunds son Carl Allan Lenngren Rotermund till tio månaders fängelse för sexuellt övergrepp och misshandel. I domen framgår det dock att detta handlar om ett försök till en anal överfallsvåldtäkt där sonen bröt samman psykiskt totalt och i princip lämnade över sig själv till polisen. Han skall också har ”bytt telefonnummer” med sitt offer.

Kammaråklagare Leonardo Roseneld ville att sonen skulle dömas för ”försök till våldtäkt” men rätten valde istället rubriceringen ”sexuellt övergrepp” kombinerat med ”misshandel” av normalgraden.

Enligt åklagaren skall han efter en grov misshandel ha ”pussat henne på ena skinkan och försökt att penetrera henne analt med ett handskbeklätt finger”.

Sonens totala psykiska kollaps
Någon gång under det pågående våldtäktsförsöket skall målsäganden ha föreslagit ”ömsesidigt sex” för att lura Rotermunds son. Han bröt då ihop, tog av sig maskeringen och började berätta intima detaljer om sig själv. Han tillät henne ringa efter ambulans och under samtalet spydde hon flera gånger upp blodblandade matrester. När hon slutligen plockas upp blödde hon näsblod och käken var helt ur led.

Enligt sonen skall han ha begått överfallet för att ”han ville få svar från Gud på frågan om det är, som djuren i skogen säger, att Gud är en kvinna” och att det hela inte skulle ha inträffat om ”hon skulle ha trollat bort honom”. Han ville också ta reda på om de var ”fertilt kompatibla”. I sammanhanget är det oklart varför sonen gav sig på analöppningen och försökte ”nosa på rumpan”.

Tingsrätten uppmärksammar sonens psykiska tillstånd i domen med texten att ”han abrupt övergått till att behandla målsäganden som en förtrolig vän som han har velat ta hand om och bibehålla kontakten med”.

Från domen kan man också utläsa att ”utredningen har i hög grad kommit att kretsa kring frågan om Carl Lenngren Rotermunds finger kommit i beröring med målsägandens analöppning” och han skall inte ha haft en ”allvarlig psykisk störning” enligt rättspsykiatriska experter. Vidare kan man utläsa att han ”haft goda uppväxtförhållanden och tidigare arbetat i flera år med avancerad datateknik”, men att hans autism har gjort honom ”kraftigt funktionsnedsatt”.

Domare var Marianne Tejning som fastställde domen tillsammans med nämndemännen Natalia Galatsky, Christian Minnhagen och Ann Ståhle. Det är dock inte uteslutet att Svea hovrätt inom en snar framtid skärper straffet för brottsligheten.

Månaden efter domens publicering bytte Thomas Jörgen (född Jürgen) Rotermund efternamn till Eriksson men är tills vidare folkbokförd tillsammans med sin andre son som har samma dubbla efternamn som Carl Allan och sin fru, Lena Elisabeth Lenngren, vilket gör det förvånansvärt enkelt att sammankoppla ”SR:s säkerhetschef” med sonen som nu är en dömd sexualbrottsling.


  • Publicerad:
    2020-05-28 13:30