FILM. När produktionsteamet bakom filmatiseringen av queerromanen ”Magisterlekarna” sökte statister fick man oväntade problem då bara hälften dök upp och flera blev arga när de blev tillfrågade om att vara med i en bögfilm.

Under hösten har man påbörjat filmatiseringen av den så kallade queerromanen ”Magisterlekarna” som enligt homotidningen QX handlar om sådant som”bögporr”och”Magisterns och pojkarnas tankar” och som i bokens beskrivning uppges vara ”en sodomitisk melodram” med en ”strikt rektor” som ägnar sig åt erotiska lekar med en elev. Få har varit intresserade av att delta i filmen, menar producenten Sofia Ferguson till Expressen.

När man sökte efter statister till filmen hade produktionsteamet initialt inte brytt sig om att informera statisterna om vad det var för film.

– Vi kanske inte var supertydliga från början vad det är för typ av film, men vi tyckte också att det kanske inte spelar så stor roll, säger Ferguson till Expressen.

När regissören Ylva Forner sedan via QX efterlyste statister till till ”Magisterlekarna” gjorde hon klart att hon bland annat letade efter ”bambikillar” som ”kan åka rullskridskor”.

– Jag letar Bambikillar, Cigaretthårdingar, Sportsnyggingar och Roller Boys, så kan du åka rullskridskor älskar vi dig!

Enligt Expressen och skribenten Andreas Häggström har hela soppan resulterat i ”hat”, ”trakasserier” och ”sabotage”. Vad det i själva verket verkar handla om att är att statister inte velat delta i en film som tycks innehålla både bögporr och pedofila inslag. Enligt Ferguson har heller inga trakasserier eller sabotage ägt rum.

– Vi har inte fått riktade, faktiska hot, då hade jag ringt polisen och dragit större växlar, säger hon och fortsätter.

– Vi upplevde att det blev en väldigt stark, hatisk och homofobisk motreaktion från vissa personer och grupper vi kontaktade. Så pass att en person i teamet helt plötsligt upplevde en stor oro över att personer som uttryckt sig hatiskt och homofobiskt visste var vi skulle hålla till och vilka vi var.

Sofie Ferguson menar att uppröda män ”organiserat sig” och bestämt sig för att inte dyka upp. Endast hälften av de tillfrågade dök upp vid inspelningen, vilket ska ha kostat både tid pch pengar.


  • Publicerad:
    2020-10-21 14:20