POLITIK. Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven tänker delta i Bilderberggruppens årliga möte. Han tackar således nej till både nationaldagsfirande och prinsessbröllop.

Bilderberggruppen är ett sällskap av makthavare som under stort hemlighetsmakeri träffas och diskuterar vår framtid utan insyn av folket. Det deltar ungefär 120–150 personer på mötena och deltagarna är representanter från media, politik, finansvärlden med mera.

Stefan Löfven ska ha tackat nej både till nationaldagsfirande på Skansen och prinsessan Madeleines bröllop för att kunna delta på Bilderbergmötet den aktuella helgen.

”Därför jag tycker att det är intressant att prata med människor från olika bakgrund. Och få en möjlighet också att säga vad jag själv står för och tycker, vad som är viktigt, inte minst inför valet”, säger Löfven som förklaring till varför han väljer att delta på det hemliga mötet.

I Bilderberggruppen är deltagare med judisk härkomst kraftigt överrepresenterade. Till exempel år 2010 var 28 av de 36 amerikanska deltagarna judar trots att de endast utgör 2 procent av den amerikanska befolkningen.

Andra medlemmar från Sverige som deltagit är Olof Palme, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Jacob Wallenberg, Mona Sahlin, Marcus Wallenberg, Leif Pagrotsky med flera.

Källa:
Löfven inbjuden till hemligt klubbmöte


  • Publicerad:
    2013-05-19 21:15