SVERIGE. Statsministern hyllar nu den svenskfientliga lobbyorganisationen Rättviseförmedlingen med en hyllningsdikt.

Rättviseförmedlingen hyllades igår av Sveriges statsminister Stefan Löfvén i en hyllningsdikt när gruppen fyllde fem år. ”Jag önskar er all lycka i den fortsatta succén! Länge leve Rättviseförmedlingen – ned med patriarkatet”, skrev Löfvén i sitt hälsningstelegram som också uppmanar till export av gruppens ras- och könskvotering.

I hyllningsdikten, som kan läsas i sin helhet här, visar Löfvén prov på oanad poetisk talang med bevingade ord som dessa:

Sverige är kanske världens mest jämlika land,
Men det bygger ju på att många är så kassa.
Det blir som en droppe vatten kallar sig för ocean i ökensand,
bara för att den råkar ha större massa.

Rättviseförmedlingen är en lobbyorganisation som vill ”utrota vithetsnormen” och könsmaktsordningen. Rättviseförmedlingen samarbetar redan med regeringen som gett gruppen 3,2 miljoner kronor för att upprätta en webbtjänst för att ta fram statistik över vilka som syns och hörs mest i massmedia. I ett samarbete med Kulturdepartementet har Rättviseförmedlingen fått till uppgift att upprätta en lista över icke-vita personer och kvinnor som ska kvoteras in i statliga myndigheter, bolagsstyrelser och stiftelser.

Rättviseförmedlingens ordförande, Seher Yilmaz, har bland annat uppgett att ”Män ger mig kväljningar” i en artikel (sparad version) som Nyheter24 nu ändrat rubriken på eftersom ”innehållet i krönikan kunde missuppfattas”. Ändringen skedde i samband med att Kulturdepartementet häromdagen inledde samarbete med Rättviseförmedlingen.

B_AuQGIUoAEwU2q.jpg:large

Källa:
Löfvén hyllar Rättviseförmedlingen med dikt


  • Publicerad:
    2015-03-03 09:15