Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rättviseförmedlingens antirasistiska app anklagas för rasism

Av Redaktionen, 2015-05-19
redaktionen@nordfront.se

SYNTAX ERROR. Den svenskfientliga lobbyorganisationen Rättviseförmedlingen har lanserat en app för att tvinga bort personer med nordiskt klingande namn från media. Nu anklagas denna ”rättviseräknare” för att bygga på rasistiska tankar.

Rättviseförmedlingens vill att dess digitala verktyg Rättviseräknaren ska kunna kontrollera om den som uttalar sig i media har nordiskt klingande namn eller inte. Om för många med nordiskt klingande namn uttalar sig ska ”rättvisa” åtgärder sättas in.

Men Rättviseräknaren får nu kritik. Det är rabbinen och författaren Dan Korn som i en artikel i Dagens samhälle anklagar Rättviseförmedlingen för rasistiskt tankegods. Enligt Dan Korn är det rasistiskt att påstå att något som nordiskt klingande namn alls existerar. Dan Korn känner sig själv träffad eftersom hans familjenamn Korn är polskjudiskt och menar att Rättviseförmedlingen implicit belyser vilka namn som är främmande.

Rättviseförmedlingen har redan tidigare undersökt mångfalden genom att räkna styrelseledamöter med avvikande hud- och hårfärg. Nu skall alltså appen avgöra om namn låter nordiska eller främmande.

Detta innebär att man köpt en rasistisk uppfattning om vad som är vår gemenskap rätt av. Rasister talar om ”vi” svenskar i motsats till ”dom” utlänningarna.

Bara i rasistens världsbild har ”dom” något gemensamt. Och detta har ”antirasisterna” tagit över genom att tala om ”dom” som ”rasifierade”.

Enligt Korn är vi alla människor:

Det enda sätt vi kan gynna verklig rättvisa är att vi slutar med denna sorts ”tänkande” och ser varandra som människor, som ett enda stort ”vi”. Vi som bor i Sverige. Vi som har en framtid gemensam, oavsett om vi har skilda bakgrunder.

Judar har i alla tider bytt namn för att smälta in och inte kännas igen som judar. Den judiska mediefamiljen Bonnier, vilket är ett taget franskt namn, hade exempelvis från början det mer judiskt klingande namnet Hirschel. Under den judiska bolsjevikrevolutionen i Ryssland bytte en mängd ledande judiska bolsjeviker till mer rysk-klingande efternamn. Flera kommunistiska världsomstörtare har bytt namn för att inte kännas igen som judar, exempelvis Karl Marx (Mordechai Levy) Lev Trotskij (Bronstein), Lev Kamenev (Rozenfeld), Grigori Zinoviev (Apfelbaum) och Bela Kun (Aron Kohn). Också bankirjuden Olof Aschberg, farfar till Robert Aschberg och en av dem som finansierade bolsjevikrevolutionen, bytte namn från det mer judiskt klingande namnet Asch.

Källa:
Rättviseförmedlingen har köpt rasismens syn


  • Publicerad:
    2015-05-19 08:50