UTRIKES. Att vara kristen och tro på att det finns två kön är enligt en brittisk domstol ”inkompatibelt med mänsklig värdighet”.

Det var helt rätt att sparka den brittiska läkaren David Mackereth på grund av hans kristna tro, slår en brittisk domstol fast. Enligt domstolen är mannens tro om att gud skapade människan som män och kvinnor ”inkompatibel med mänsklig värdighet”.

Förutom nämnda ståndpunkt pekar domstolen även på att Mackereth inte tror på att det är möjligt att byta kön och att han vägrat använda de könspronomen en transsexuell vill, då han anser att det vore oärligt.

Att läkarens uppfattningar på något sätt skulle skyddas av religions- eller åsiktsfrihet avfärdas av domstolen, då dessa enligt domstolen ”kolliderar med andras grundläggande rättigheter, specifikt transsexuella”.

— Jag anser att jag måste överklaga för att kämpa för kristnas rätt att tala sanning. Om de inte kan göra det är yttrandefriheten död i det här landet, vilket kommer få allvarliga konsekvenser för läkaryrket i Storbritannine, säger Mackereth om domstolens beslut.

— Ingen läkare, forskare eller filosof kan bevisa att en person kan byta kön. Utan intellektuell och moralisk integritet kan läkaryrket inte fungera. Mina 30 år som läkare anses nu vara irrelevanta, jämfört med risken att någon annan kan bli kränkt.

Källa:
UK Court Rules Biblical Belief in Two Sexes ‘Incompatible with Human Dignity’


  • Publicerad:
    2019-10-06 21:45