DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. Mannen stegade in på den lilla krogen i staden Louisville, drog sin revolver, avrättade tre män och gick ut. Amerikanska medier anklagas för att mörka historien.

Michael E. Rhynes Jr. Foto: Twitter.

Polisen i Louisville, Kentucky, har arresterat en man sedan han skjutit ihjäl tre män på en krog.

Russia Today (RT) uppger att mannen tycks ha slagit till utan motiv. På internet cirkulerar anklagelser mot amerikanska medier om att försöka mörklägga historien.

Michael E. Rhynes Jr, 33, arresterades precis efter midnatt på lördagen och åtalades för tre fall av mord efter att han promenerat in på krogen Bungalow Joe’s Bar and Grill, dragit sin revolver, och skjutit ihjäl tre män.

— Ingen hade någonsin sett den här mannen förut, uppger krogägaren Joe Bishop till RT, och fortsätter:

— Det var en fullkomligt slumpmässig handling. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva skrubba bort blod från min terrass tidigt en lördagsmorgon.

Enligt tidningen är den dominerande uppfattningen att morden inte var rasligt motiverade. Rhynes Jr är svart, och han dödade två vita män och en svart, resonerar man.

Dock har ett flertal vittnen uppgivit att Rhynes Jr vid tillfället hade på sig en t-shirt med texten ”Justice for Breonna Taylor” och anklagelser mot nationella medier om att ignorera händelsen av ideologiska skäl cirkulerar på internet.

Enligt journalisten Cassandra Fairbanks har den misstänkte gjort flera inlägg på sociala medier, där han uttrycker stöd för den antivita organisationen Black Lives Matter (BLM).

Nationella amerikanska medier har också tidigare anklagats att blunda för svartas mord på vita, senast när femårige Cannon Hinnant i augusti brutalt avrättades av sin granne, en svart man, i North Carolina.

Detta mord diskuterades flitigt på Twitter i mer än en vecka innan det till slut togs upp av större nyhetsmedier.


  • Publicerad:
    2020-09-22 10:00