INRIKES. Svenska fotbollsförbundet verkar inte vika sig för den radikala statsfeminismen.

Efter det medialt upphaussade dam-VM som hölls i sommar höjdes kraven på att fotbollsspelande kvinnor ska få samma ersättning som män. Men trots att statliga Diskrimineringsombudsmannen (DO) anmält Svenska fotbollsförbundet (SvFF) för att de ersatt de manliga landslagsspelarna mer står de sistnämnda på sig.

SvFF menar att ersättningen är lika för män och kvinnor när det gäller landslagssamlingar och matchpremier. Procentsatsen av publikintäkterna är också lika, men eftersom fler åskådare ser herrmatcherna och dessutom betalar mer för dem innebär det att herrspelarna betalas mer.

Ovanstående argument kan tyckas vara logiska, men det har tidigare inte stoppat det politiskt korrekta maskineri som utgör den svenska staten av idag.

Trots att det från massmedialt och feministiskt håll låter som att damfotbollen bör vara lika högt värderad ekonomiskt och från supporterhåll är den fortfarande väldigt långt från dess manliga motsvarighet. Exempelvis 2015 blev det en nyhet när proffsen i Sveriges damlandslag förlorade mot Stockholms stadslag för 15-åriga pojkar med 3-0.

Källa:
Svenska Fotbollförbundet: Därför är det inte diskriminering


  • Publicerad:
    2019-09-09 18:25