LUDVIKA. Pär Öberg intervjuas idag av Svenska kyrkan i Ludvika. Detta har fått Vänsterpartiet att vägra att låta sig intervjuas av kyrkan.

Pär Öberg.

Svenska kyrkan i Ludvika genomför just nu intervjuer med alla partier som ställer upp i kommunvalet i Ludvika. De intervjuar partiernas förstanamn på vallistorna och således intervjuas även Pär Öberg för Nordiska motståndsrörelsens räkning idag.

Utöver allmänintresset är det ett ställningstagande från kyrkans sida att alla ska behandlas lika och förutom Motståndsrörelsen så intervjuas även Kommunistiska partiet.

— Ska vi stå för allas lika värde ska vi göra det fullt ut, säger Daniel Jansson Brask till den kristna tidningen Dagen.

Jansson Brask är komminister i Svenska kyrkan i Ludvika och kommer tillsammans med diakonen Emelie Källgren att intervjua kommunpolitikerna i Ludvika.

— När man är i Ludvika är de en del av vardagsbilden. De finns här hela tiden. Vi måste prata med dem. För det är inte så att de försvinner härifrån. Är du ute på stan ser du dem. Folk vet vilka de är, det är grannen, det är han som jobbar i affären, fortsätter komministern att berätta om Motståndsrörelsen.

Vänsterpartiets Lars Handegard har dock valt att bojkotta intervjuserien på grund av att Motståndsrörelsen tillåts komma till tals, vilket enligt honom är ett oacceptabelt ”normaliserande” av en ”terrororganisation”. Enligt Jansson Brask har dock responsen i övrigt varit väldigt positiv.

— Till 95 procent är det positivt. Vi har även pratat med kyrkofullmäktige, biskopen, med de andra partierna och i kommunen tycker man att det är jättebra att vi gör det här.

Nordfront återkommer när Svenska kyrkan i Ludvika publicerat sina intervjuer.

Källa:
Kyrka intervjuar nazister och kommunister inför valet


  • Publicerad:
    2018-06-11 14:10