ÅRSRAPPORT. Då det återigen blivit nytt år är det dags att summera det förra. Vad hände 2014 och i vilka kommuner har Motståndsrörelsen gått starkast framåt?

2014

Under 2014 fortsatte Motståndsrörelsen att rejält öka sin aktivitetsnivå gentemot föregående år. Då 2013 var Motståndsrörelsens mest aktiva år någonsin och 2014 nu som sagt varit ännu bättre, innebär det att vi åter slagit rekord. 2014 har kvantitativt varit Svenska motståndsrörelsens bästa år någonsin!

Totalt sett har det publicerats 704 kamprapporter från aktiviteter runt om i hela landet. Det är en ökning med 25 % gentemot förra året. Då vissa rapporter innehåller mer än en aktivitet, och en del av våra större aktiviteter publicerats som artiklar istället för kamprapporter, blir den totala siffran på antalet genomförda aktiviteter under året någonstans mellan 8-900 stycken.

I våra grannländer ser statistiken ännu bättre ut. Norska motståndsrörelsen har dubblat sin aktivitetsnivå och totalt sett över hela Norden har den inrapporterade aktivismen ökat med ca 40% gentemot året innan.

Aktivismen i Sverige har varit spridd i över 100 olika kommuner. I 40 av dessa har kamparbetet varit återkommande flertalet gånger under året.

I kamprapporterna kan vi läsa om propagandaspridning på alla tänkbara vis mellan himmel och jord. Om sociala aktiviteter, föredrag, utbildningar och studiecirklar, besök vid historiska platser och hos meningsfränder i andra länder. Om fysisk träning, deltagande vid rättegångar och kommunfullmäktigemöten samt olika upplevelser i vår vackra natur. Sätten att föra kampen framåt på olika vis är många och årets kamprapporter visar att Motståndsrörelsen arbetar brett.

kollage2014

Förra året rangordnade jag de 20 kommuner i Sverige där det bedrivits flest aktiviteter under året. Jag gör likadant för 2014 och här kommer listan du väntat på:

1. Stockholm
2. Hudiksvall
3. Borlänge
4. Umeå
5. Emmaboda
6. Ludvika
7. Kristianstad
8. Göteborg
9. Jönköping
10. Söderhamn
11. Upplands Väsby
12. Örebro
13. Uddevalla
14. Sundsvall
15. Luleå
16. Varberg
17. Bromölla
18. Simrishamn
19. Trollhättan
20. Skellefteå

Även detta år är det alltså våra kamrater i Stockholm som varit allra flitigast. Stockholmsaktivisterna är verkligen föredömen för resten av organisationens medlemmar med över 150 aktiviteter genomförda under året. Bra jobbat även alla ni från övriga delar av landet som placerat er ort på listan!

hm 6

Jag tänkte här också lista Svenska motståndsrörelsen 10 mest minnesvärda stunder under året. Berätta gärna i kommentarsfältet om du tycker att jag missat någon viktig aktivitet som borde tagit plats på listan enligt dig. Här kommer min lista:

1. Pär Öberg invald i kommunfullmäktige
En av de mest omtalade händelserna i år är otvivelaktigt den att en livs levande och tvättäkta så kallad nazist valts in i kommunfullmäktige i Ludvika. Det är få andra nyheter under året som gjort mig personligen så glad.

Öbergs post har redan lett till massor med uppmärksamhet, viktiga knutna kontakter till organisationen och nya rekryter. Ännu mer nytta lär han garanterat göra på posten framöver!

par_framfor_stadshus

2. Motståndsrörelsen bildar parlamentarisk gren
Många är de som under åren efterfrågat en partibildning av Motståndsrörelsen för att äntligen ge folk ett nationalsocialistiskt alternativ att kunna rösta på. När bildandet av Motståndsrörelsens parlamentariska gren utannonserades var det nog till nästan lika många människors glädje som förtret.

3. Motståndsrörelsen på Nordens topp
Tyrrunefanan togs till Nordens högsta topp Galdhøpiggen i Norge. Svenska aktivister fanns självklart på plats!

4. Kärrtorpsaktivisterna kommer hem
2013 års mest minnesvärda aktivitet var helt klart manifestationen i Kärrtorp då Motståndsrörelsen tvingades freda sig mot anfallande vänsterextremister. Hetsen i media och det rättsliga efterspelet har satt stor prägel även på 2014. I början av året frigavs två av de tre aktivister som tvingats sitta häktade och några månader senare släpptes även den sista av hjältarna från Kärrtorp.

Banderoll-4

5. Ett möte med Västeråspolisen
Det som var tänkt som en helt vanlig offentlig aktion med efterföljande föredrag slutade i en ordentlig uppvisning av maktmissbruk från polisen. Självklart var staden Västerås där Motståndsrörelsen tidigare haft dålig erfarenhet av polisen och givetvis ringde Pär Öberg upp efteråt:

6. Konfrontation i Stockholm
En offentlig flygbladsutdelning i centrala Stockholm slutade i konfrontationer med vänsterextremister. Självförsvar är fortfarande en självklarhet för Motståndsrörelsens aktivister och det fick de palestinasjalsbeklädda medelklasslynglarna bittert erfara.

7. Nordendagarna 2014
Även 2014 var det dags för vikingakamp, tal och social aktivitet med kamrater från hela landet. Även detta år var det en mycket lyckad tillställning och fram tills i sommar heter Årets nordman Niklas Norling.

drag 1

8. Motståndsrörelsen på Uppdrag granskning
Janne Josefsson är en journalist som många tidigare sett som en något mer reko journalist än sina övriga kollegor i landet. Med sin ”granskning av Motståndsrörelsen” sjönk han till skvallerblaskenivå i ett program som inte nöjde sig med att hårdvinkla Kärrtorp för att vinna sympatier för våra fiender utan där de också försökte ljuga ihop en helt egen historia för att smutskasta organisationen.

9. Motståndsrörelsen mötte Daniel Poohl
Aktiviteten i sig var kanske inte något som borde platsat på denna listan när en handfull skånska aktivister gick på EXPO-föreläsning och ställde kritiska frågor. Det som verkligen gör aktiviteten minnesvärd är den fantastiskt träffsäkra bilden som togs på den lyriska publiken under föreläsningen:

201404_expo2

10. Namninsamling i Ullared
Mycket av organisationens arbete, efter att det offentliggjorts om partibildningen, har handlat om att samla in namnunderskrifter för att kunna registrera partiet. Det har i detta syfte hållits flertalet offentliga aktiviteter runt om i landet under årets sista månader.

Den mest lyckade av dessa får därför en plats här på listan. Det var utanför varuhuset Gekås i Ullared under julhandelns sista dagar där det samlades in nästan en underskrift i minuten under den tid aktivisterna fanns på plats.

underskrift

Framåt!
Tack till alla som tackas bör för ännu ett år då vi befäst våra positioner och växt ytterligare. Vi har garanterat ett mycket spännande år framför oss och är du inte medlem ännu så är det hög tid att bli det nu så du inte missar något. Låt oss tillsammans se till att även detta året slår rekord och blir Motståndsrörelsens bästa någonsin!


  • Publicerad:
    2015-01-06 20:37