KULTURMARXISM. Elever vid ett gymnasium i Stockholm vill att det ska införas varningstexter vid skildringar av heterosexuell kärlek mellan vita personer. Eleverna anser att det är normförstärkande.

klasserom-460x325

Det är elever vid Globala gymnasiet i Stockholm som vill att varningstexterna ska införas. Det berättar rektorn Pernilla Ericols. Enligt Ericols vill eleverna ha varningstexter vid så kallat normförstärkande innehåll i studentlitteraturen.

— Det kan vara våldtäktsscener eller rasism i filmer och böcker som används i undervisningen. Men det kan också vara skildringar av heterosexuell kärlek mellan vita personer som upplevs som normförstärkande, säger Ericols.

Utöver detta menar Ericols att hon lärt sig hur en del elever inte vill läsa om biologiska förklaringar av mänskligt beteende utan endast sociala förklaringar.

Ericols säger att varken hon eller skolan har tagit ställning till om det bör införas varningstexter för ”obekvämt innehåll” i skolan, men att skolan inte på något sätt har uteslutit det.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Varnar för känsligt innehåll


  • Publicerad:
    2015-11-05 18:15