Det står nu klart att Eurovision Song Contest 2013 kommer att hållas i Malmö. SVT:s vd, Eva Hamilton, ser Malmö som den idealiska staden på grund av stadens mångkulturella sammansättning.

”Det blir en familjefest för hela Europa. Mångkulturella staden Malmö är den idealiska staden för det här internationella evenemanget,” säger SVT:s vd Eva Hamilton.

Från politiskt håll är man också nöjda: ”Vi har mycket bra förutsättningar för att skapa ett riktigt bra evenemang och samtidigt lyfta fram Skåne,” säger Pia Kinhult, regionstyrelsens ordförande i Region Skåne.

Frågan är vilket Skåne som kommer att lyftas fram. Malmö är den stad i Sverige som kanske mest har förlorat kontrollen på grund av mångkulturen. Ständiga kravaller, bränder och stenkastningar, poliser och brandmän som hotas och beskjuts, kvinnliga poliser som kallas för ”jävla hora” och ”jävla fitta”, skott mot polishus och mord är några av de saker som Malmö har blivit känt för. Polisens svar har varit att patrullera vissa områden dygnet runt för att skydda andra medborgare från mångkulturens realiteter. Under Schlagerfestivalen lär man behöva utöka den impopulära patrulleringen och hålla gängen i hårdare tyglar. Den 14-18 maj nästa år kommer vi veta om Malmö är ”den idealiska staden”.

Relaterat:

Eurovision Song Contest 2013 hålls i Malmö

 


  • Publicerad:
    2012-07-09 09:35