GRANSKNING. Coronakrisen ödesfråga inte bara för Afrika.

Liselott Lindström vrider den 6 april ur sig ytterligare en vänsterextrem artikel från SVT:s utrikesavdelningar. Hon påpekar, kanske för den egna personalen, att Coronaviruset inte bara har drabbat Afrika. Hursomhelst är det ett av flera tusentals bevis på att SVT:s personal befinner sig i en jordklotets mest vänsterextrema ”filterbubblor”. När tusentals vita Européer dör bygger SVT nämligen upp hela sanningen runt en enda datapunkt gällande sex obevisade somaliska dödsfall i Stockholm. Hon menar i sin artikel också att Kina är hjälte i Afrika nu och har vunnit en propagandaseger.

Beskyller européer for smittan i Afrika

Asylaktivisten Lindström berättar i sin ”historia” att afrikanerna ”smaskade i sig kinesiska autenticiteter” något som de inte kan göra nu då ”européer som hämtade de första fallen av covid-19 till Afrika” har gjort detta omöjligt.

Hon fortsätter sen och listar upp massa donationer som gjorts till Afrika, detta trots att smittspridningen är en hundradel av de flesta länder i Europa. Hon menar vidare att Europeiska unionen måste ”jobba för att lyfta sitt anseende”.

I Sverige har SVT:s drev framförallt handlat som somalier som just nu har en hundradel av antalet dödsfalls globalt.

Facebookprofil helt nedkrottrad med U-landsinitiativ

Lindström är aktiv på sociala medier och marknadsför hårt flyktingaktivisterna ”Läkare Utan Gränser”, Refugee Law Project (RLP), East and Horn of Africa Human Rights Defenders Project och Blank Spot Project där Martin Schibbye från Revolutionär kommunistisk ungdom verkar vara en av hennes idoler.

Lindströms chef Pia Bernardson har sökts tolv gånger för en kommentar där hon bland annat har undvikit att svara på ett schemalagt samtal.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:31