GRANSKNING. Jätteorolig över Afrika – utan anledning.

Den 12 april lanserar Johan Ripås teorin att ”ensidigt fokus” kan bli dödligt för Afrika, alltså coronavirsuet kan bli dödligt för Afrika om de smittas av västerländska smittspridningsidéer.

Han menar vidare att ”utegångsförbud” kan bli dödligt för Afrika och man kan fråga sig hur Ripås annars skall kunna få på sina afrikaner en offerkofta i dessa tider när hela kontinenten har besparats alla dödsfall som primärt ”vita länder” fått uppleva.

Det mest centrala för Ripås eller SVT är dock inte faktaframställning utan att hela tiden komma till slutsatsen att svarta är utsatta och lidande, vilket kan te sig osmakligt i situationer där tusentals vita européer kvävs tills döds varje dag utan att kunna ta farväl av sina anhöriga.

Smaklöst kanske dock bara är bara förnamnet på det vedervärdiga drevskräp som Ripås producerar för SVT:s vänsterrörelse.

Ingen bryr sig om de svarta

Ripås är uppenbarligen förtvivlad över att vaccinationskampanjer för andra sjukdomar tillfälligt ställts in på grund av Coronaviruset. I sin artikel skriver han vidare att sjukdomen hittills har ”drabbat den yttersta överklassen”. Han påstår vidare att vi som bor i rika vita länder nu ”inte orkar se lidandet hos våra systrar och bröder söder om Sahara”.

Exakt hur etniska svenska pensionärer skall bry sig om påstådda systrar och bröder i söder om Sahara när de ligger för döden på olika ålderdomshem är oklart. Det är också oklart hur de över 20 miljoner i USA som blivit av med sina jobb skall fokuseras på U-landsbidrag just nu, något som uppenbarligen Ripås gör.

Reagerar på Trump

När Ripås ställs mot väggen om sin rapportering på telefon verifierar han sin oro över Afrika och att de metoder som används i Västvärlden kan skapa andra lokala problem. Han menar vidare att den yttersta överklassen har drabbats och påpekar att det är dem som har råd att flyga.

När vi påpekar att Donald Trump tidigt sa att ”the cure cannot be worse than the problem itself’” och påstår att detta är andemeningen i hans artikel undrar han snabbt om intervjun skall användas på en blogg.

Varför Sverige har 50 % fler dödsfall än hela den afrikanska kontinenten ”har han ingen aning om”.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:33