GRANSKNING. Marknadsför Vänsterpartiet.

Efter SVT:s falska rapportering om att somalier stod för minst 6 av 9 dödsfall i Stockholm hoppade Mattias Dellert den 18 april på ett drev för att hjälpa Nooshi Dadgostar med Vänsterpartiet.

Enligt reportaget vill Dadgostar satsa 200 miljoner på att flytta ”trångbodda” invandrare till mer bekväma fastigheter. Underförstått handlar detta som somalier som till ungefär 80 % är arbetslösa i Sverige men som tydligen just nu behöver mer rymliga bostäder för att inte smitta varandra. Samtidigt satte vissa delar av Stockholm nyligen rekord då vissa svenskar fått stå i bostadskö i runt 36 år för att kunna bo på Södermalm.

I artikeln beklagar sig vänsterextremisten Dellert över att Socialdemokraterna inte omedelbart går med på kravet och undrar hur regering möjligtvis skulle kunna motivera ett nej. Dadgostar svarar då att det pågår en dialog.

I tidigare artiklar har han hyllar barnböcker som tar tag i rasism på en tidig ålder. Då har han torgfört barnboken ”The hate u give” som enligt Dellerts artikel tar upp ”rasism och våld mot svarta människor i USA”.

När Dellert kontaktas menar han att han är på semester och slänger på luren så snabbt att frågan om hans eventuellt återinträdande som ”journalist” inte hinner ställas. Efter detta går telefonen direkt till voice mail. Dellert fick istället frågor via email som lämnades obesvarade:

Hur kommer det sig att du skrev om detta utspel från Vänsterpartiet?

I kontexten, vet du hur trångboddhet definieras?

I kontexten, vet du vilka riskgrupper som avses eller om det är alla riskgrupper i samhället?

Finns det några speciella etniska grupper, så som svensk-somalier, som anses tillhöra en riskgrupp?

Gömmer sina åsikter väl på sociala medier

Att Dellert är vänsterextremist är ganska välkänt man han döljer formellt sina åsikter på social medier. Han har dock skrivit en bok tillsammans med den öppet vänsterextreme Henrik Evrell som bland annat följer ”Vi gillar olika”, ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack.”, Nollrasism på Facebook och listar ”Feministiskt Initiativ” som enda parti av intresse.

Dellert är dock ganska öppen på Twitter där han gillar uthängningstidningen Expo som grundades av multikriminella vänsterextremister och feministbladet KIT.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:34