GRANSKNING. Jättearg på Trump för att gränserna inte är öppna.

Sebastian Strandberg, utrikesreporter, tar tillfället i akt nu när coronaviruset sprids i framförallt länder med en vit befolkning att kräva att USA öppnar gränsen mot Mexiko. I sin artikel menar han att USA, trots pandemin, tvingar ”latinamerikaner som söker asyl att vänta just i sådana läger på den mexikanska sidan, ofta i många månader”.

Enligt Strandberg har UNHCR varnat för smittspridning hos folk som vill ta sig över gränsen till USA och menar nu att de borde få flytta in i inte så trångbodda bostäder omedelbart.

Beklagar sig över toalettpapper i Latinamerika

Strandberg är också jätteupprörd över att toalettpapper ransonernas av lägrets pappersvakter, någon som i själva verket är mycket vanligt i Latinamerika där toalettpapper regelmässigt stjäls från publika oövervakade toaletter. En kvinna från Honduras klagar över att lägren inte utrustas bättre under tiden som de väntar på att med hjälp av advokater ta sig in i USA när nästan inga av dem har egentliga asylskäl.

Amnesty International har tidigare varnat för att upp till 60 % av latinamerikanska kvinnor blir utsatta för sexualbrott när de flyr till USA, då alltså av andra latinamerikaner som också är på flykt. Detta verkar dock inte bekymra Strandberg som anser att sexualbrottslingarna skall släppas rakt in i USA utan några som helst kontroller. Han tror kanske att de slutar våldta när de överöses med pengar i västerländska välfärdsstater.

På sociala medier gillar han sidor som ”KIT”, ”Musikhjälpen”, ”Invisible Children” och har läst på Södertörns Högskola, som är känt för att de flesta tycker att män skall kunna identifiera sig som kvinnliga katter i en intervju av Hanna Lindblom som har fått nästan 1 miljon titt på Youtube.

Strandberg har sökts vid ett flertal tillfällen men uppger att han inte har tid.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:36