MÅNGKULTUREN. En syrisk man misshandlade en småbarnsmamma inför hennes barn och våldtog henne sedan medan barnen fanns i lägenheten.

Den 26 februari 2019 dömdes syriern Sezar Amer (19960428-5370) för misshandel, våldtäkt och övergrepp i rättssak mot sin dåvarande flickvän till fängelse i 3 år. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Det var kvällen den 6 december 2018 som Amer anklagade sin thailändska flickvän för att ha varit otrogen. Ett gräl utbröt i den lilla lägenheten på Balders väg i Knislinge, Östra Göinge kommun, som snart övergick till en brutal misshandel där Amer slog flera slag mot hennes huvud, ansikte, rygg, armar och ben, dunkade hennes huvud i sängkanten, drog henne i håret, sparkade henne i magen och bröstkorgen, bet henne i ryggen och armen samt spottade på henne.

När misshandeln var över ville han ha sex med henne och när hon först vägrade så hotade han att misshandla henne igen. Han tvingade henne att ta av sig sina kläder och tog då foton av henne under tiden som hennes dotter satt bredvid henne i soffan. Sedan tvingade han henne att utföra oralsex på honom följt av att han hade vaginalt sex med henne. Vad dottern och sonen såg av detta är oklart då lägenheten bara var en liten 1:a.

Efter våldtäkten hotade Amer kvinnan med att hon skulle bli skadad om hon anmälde honom, vilket grannen i lägenheten hörde genom väggen. Under natten tog Amer kvinnans mobiltelefon och stängde av hennes internet. På morgonen tvingade han med kvinnan till banken för att hon skulle ta ut 15 000 kronor till honom. Kvinnan lyckades lämna över en lapp till bankkassörskan där det stod att hon behövde hjälp och att polisen skulle kontaktas. En stund senare greps Amer av polisen utanför banklokalen.

Amer förekom för knappt två år sedan i ett reportage i Ystads Allehanda när det boende han då bodde på brann upp.

Fängelse i två år följt av frivårdsövervakning blir en dyr historia för Sveriges skattebetalare och när han har avtjänat sitt straff så kommer han troligtvis kunna leva kvar här i Sverige.

Källa:
Kristianstads TR B2650-18 Dom 2019-02-26


  • Publicerad:
    2019-03-05 11:00