Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Japaner slår rekord i Internet: 319 terabit per sekund

TEKNIK. Japanska forskare har slagit det tidigare rekordet för internethastighet med besked. Detta efter att ha uppnått en dataöverföring med en hastighet på 319 terabit per sekund.

Ericssons VD hotar att lämna Sverige om de inte får som de vill

INRIKES. En dispyt mellan Kina och Sverige har skapat problem för Ericsson. USA vill inte att Kina skall få större möjligheter till spionage i Sverige.

Brand i en kinesisk 5G-forskningsanläggning

KINA. Ett laboratorium i den kinesiska staden Dongguan började brinna kraftigt under gårdagen. Anläggningen användes primärt till att testa 4G och 5G antenner.

Kinesiska Huawei förbjuds i Storbritannien

TEKNIK. Kina anser Storbritannien vara en lydig lillebror till USA som utfärdar ett ”grundlöst” förbud mot Huaweis produkter.

Sveriges första publika 5G-nät aktiverades idag

TEKNIK. Idag öppnades Sveriges första publika 5G-nät. Det var Tele2 som aktiverade sitt 5G-nät och därmed hann först.

Folk saboterar 5G-master – påstår att de sprider coronaviruset

UTRIKES. Över 100 händelser där folk saboterar 5G-master har rapporterats i Storbritannien. Sabotörer påstår att 5G tekniken sprider coronaviruset.

5G stoppas tillfälligt i Schweiz

TEKNIK. Kantonen Jura i Schweiz har beslutat att tillfälligt stoppa utbyggnaden av 5G i avvaktan på en myndighetsrapport om hälso- och miljöpåverkan av 5G. Tidigare har två andra kantoner, Genève och Vaud, också stoppat 5G-utbyggnaden av hälso- och miljöskäl.