Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Storbritannien: Älskad ungdomsförfattare avfärdas som “rasist”

KULTURREVOLUTIONEN. English Heritage kritiseras hårt när man”uppdaterar” sin biografi över författaren Enid Blyton med anklagelser om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”.

Tårar släcker inte eld

NOVELL. Vera Oredsson minns och hedrar i den här novellen alla som dog under de allierades terrorbombning av Dresden.

Slakthus Dresden

KRÖNIKA. Henrik Gustafsson berättar om Kurt Vonneguts roman ”Slakthus fem.” Boken kretsar kring självupplevda händelser under bombningen av Dresden i februari 1945.

Auschwitz-fånge berättar för Nordfront hur han överlevde Förintelsen

SATIR. För en tid sedan kontaktades Nordfront av en jude vid namn Samuel Schnorrblatt som ville berätta för oss om hur han överlevde Förintelsen med stort F. Nordfront publicerar nu hela hans berättelse.

H.P. Lovecraft – /vårkille/ inom skräckgenren?

KULTUR. Nordfront tar en titt på författaren H.P. Lovecraft som idag är en hyllad skräckförfattare, trots att han var både rasist och antisemit.

Skräckens ursprung

KRÖNIKA. Henrik Gustafsson fördjupar sig i Stephen Kings tankevärld efter att ha läst The Shining och dess uppföljare Doctor Sleep. Vad finns det för lärdomar i dessa skräckinjagande berättelser?

Runstaven i Wutsdorf

Det var Vidar som upptäckte den underliga staven på byns torg den vintermorgonen. Han hade sprungit ut i nysnön för att leka med Radulf, Leonharts son, så fort han hade fått lämna bordet efter frukosten. Trästaven stod där nedstucken i marken i närheten av brunnen nära två meter lång. Utan att tänka sig för ryckte han upp den ur marken och sprang bort med den till Leonharts stuga, där han stötte på Radulfs mor, och ropade: ”Titta vad jag hittade vid brunnen!”

Runstaven i Wutsdorf

”Varulvarna har varit här i natt och lämnat staven. Varulvarna, säger vissa, är förbannade män som av djävulen förvandlats till hälften varg, hälften människa.”

Pappa, varför invaderade vi Irak?

En satirisk dialog mellan far och son, med USA:s tvetydiga utrikespolitik i fokus.

Vita lögner

Nattens ögon är vaksamma. Om du gör något fel ser de det genast, och du straffas hårt och obönhörligt. Inga vita lögner kan släcka den mörka elden i nattens ögon.

Skymning över Sverige

Lek med tanken att ett patriotiskt parti var på väg att få en majoritet av rösterna i riksdagsvalet. Hur skulle makteliten agera då? Denna berättelse beskriver ett möjligt framtidsscenario, där regeringen inför undantagstillstånd i Sverige för att förhindra att nationalistpartiet kommer till makten.