Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tamim Sultanis uppehållstillstånd hade gått ut enligt SR

Av Redaktionen, 2021-03-04
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Enligt Sveriges Radio hade Sultani nekats uppehållstillstånd men han var i färd med att göra en ny ansökan.

Enligt Sveriges Radio P4 i Jönköping så hade Tamim Sultanis uppehållstillstånd gått ut och han var i processen att ansöka om ett nytt uppehållstillstånd. Enligt SR har Sultani inte klarat av att lära sig svenska i skolan, haft ont om pengar och ”mått väldigt dåligt” över sin situation. De knivhuggna personerna ligger enligt medier fortfarande på sjukhus för sina skador efter hans attack som nu rubriceras av polisen som mordförsök.

Aftonbladet väljer också att måla upp en bild där det är synd om Tamim Sultanis och att han haft det svårt. Han har behövt ta lugnande för sina psykiska besvär. Sultanis säger att han “inte hade nog med pengar till mat och kläder” i ett tidigare förhör där han blivit dömd för narkotikabrott. Att han skulle endast ha haft 4260 kronor i fickpengar varje månad från socialen och CSN. Trots denna påstådda nöd har han vid flertalet tillfällen blivit tagen av polis med att röka cannabis.

Det är i nuläget oklart om Sultanis utförde dådet för att han blivit nekad uppehållstillstånd. Enligt Stefan Löfven arbetar nu polisen med att försöka kartlägga hans motiv. En person som gick till attack med tillhyggen efter att ha fått avslag på sin asylansökan var ikea-mördaren Abraham Ukbagabir som 2016 mördade två svenskar med kniv för att ”de såg svenska ut.”

Abraham Ukbagabir Foto: Polisen


  • Publicerad:
    2021-03-04 18:55