MÅNGKULTUREN. Nya uppgifter har kommit fram från Joakim Lamotte som intervjuat det ena offret efter att denne kontaktat honom. Offret påstår att Tamim Sultani skrek Allahu Akbar när han högg honom med kniven.

Terrorafghanen Tamim Sultani. Foto: Privat/Instagram.

Ett offer till attackerna i Vetlanda har kontaktat Joakim Lamotte. Offret berättar för Lamotte att Tamim Sultani skrek Allahu Akbar samtidigt som han högg med kniven mot honom. Allahu Akbar (Gud är större) är ett uttryck som ofta använts av muslimska terrorister och våldsutövare när de begått sina attacker. I intervjun med Lamotte ifrågasätter han nu varför åklagarens rubricering är mordförsök och inte terrorbrott. Initialt utredde polisen det som ett terrorbrott men ändrade sig och utreder det nu som mordförsök.

Förutom själva dådet mot honom och de andra i Vetlanda så har han ett missnöje mot politikerna. Han anser att politikerna är skyldiga till att samhället blivit så otryggt. Efter dådet känner han sig genuint otrygg, gråter under intervjun och frågar retoriskt om han kommer att våga gå ut på gatorna igen. Lamotte skriver på Facebook om intervjun:

Under samtalet frågar mannen mig flera gånger: ”Hur ska vi göra för att folk skall förstå? Varför blundar politikerna för problemen? Måste de själva råka ut för något innan de tar situationen på allvar?”

Enligt Lamotte har mannen kontaktat honom för att få ut sin version av händelsen. Enligt Samnytt så är alla de sju offren i attacken etniska svenskar.

Samtidigt har medierna i efterdyningarna av onsdagens attack börjat sprida sin propaganda. Krönikören Peter Kadhammar på Aftonbladet skriver att människorna i Vetlanda inte är otrygga och att man tjänar på invandringen.

Skärmbild Aftonbladet


  • Publicerad:
    2021-03-05 20:03