ASYLAKTIVISM. Föreningen Kvar:s ordförande i Vetlanda Daniel Berner intervjuas av Sveriges Radio P4. I intervjun påpekar han att det är viktigt att nu visa upp medmänsklighet.

Efter händelserna igår där Tamim Sultani högg med ett tillhygge mot flera människor som nu ligger på sjukhus med livshotande skador. Därför har nu Sveriges Radio P4 i Jönköping intervjuat Daniel Berner som är ordförande för föreningen Kvar. Föreningen arbetar med att bistå och stötta asylsökande ensamkommande som vill bo i Vetlanda och hjälpa dem att ”integrera” sig i det svenska samhället.

Berner säger i intervjun att de ”ensamkommande” nu är oroliga över hur människor skall se på dem i Vetlanda. Det är viktigt att inte sprida rykten och fördomar för då försämras integrationen, istället skall man krama om varandra. Intervjun avlutas med att Berner säger att man skall jobba för medmänskligheten.

Enligt Samnytt döljer SR att Berner är en centerpartistisk politiker. Han sitter nämligen som ersättare i kommunstyrelsen i Vetlanda.

Föreningen Kvar och deras systerföreningar har skapat opinion för att afghanerna och andra invandrare som fått amnesti från den kritiserade gymnasielagen skall få stanna kvar i Sverige.

Skärmbild Facebook

Enligt föreningen fick de årets integrationspris av Vetlanda kommun år 2020 för deras arbete med att integrera invandrare i Vetlanda.


  • Publicerad:
    2021-03-04 17:50