Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hanif Bali vill att Moderaterna tar tag i rasfrågan

Vill att staten tar hänsyn till ras i integrationspolitiken Hoppas på total assimilering genom rasblandning.

Ivar Arpi: Att integreras är att ta del av ”vit skuld”

Muslimers antisemitism ett hinder för ”integration” Måste lära sig känna skuld för ”förintelsen”.

Regeringen vill införa ”Sverigekurs” för invandrare som vill ha bidrag

Nyanlända ska lära sig om jämställdhet och att ”myndigheterna vill oss väl” Annars får man nöja sig med försörjningsstöd.

SD får inflytande – invandringen fortsätter

Resultatet av SD:s inflytande: ”utredningar” ”Det blir SD:s migrationspolitik formulerad på ett juridiskt hållbart sätt”.

Asylföreningen Kvar i Vetlanda som stöttar ensamkommande önskar mer medmänsklighet efter dådet

ASYLAKTIVISM. Föreningen Kvar:s ordförande i Vetlanda Daniel Berner intervjuas av Sveriges Radio P4. I intervjun påpekar han att det är viktigt att nu visa upp medmänsklighet.

SD stoppar utvisning av afghansk pedofil – “anpassat sig väl i Sverige”

INRIKES. Den sverigedemokratiska nämndemannen Roland Hagström prioriterar integration över att utvisa en barnvåldtäktsman. Åklagaren yrkade på utvisning efter att afghanen våldtagit en 12-årig flicka, det höll sverigedemokraten inte med om.

Utredare vill införa obligatorisk förskola från 5 år – för att integrera främlingar

INRIKES. Regeringens utredare föreslår krafttag mot föräldrar som inte placerar sina barn i förskola tidigt. Bland annat föreslår man ”uppsökande verksamhet”, direktinskrivning och obligatorisk förskola från 5 års ålder.

De flesta norrmän anser främmande religioner är oförenliga med norska värderingar

MÅNGKULTUREN. Både kvinnor och män i Norge är kritiska mot främmande religioner enligt en ny integrationsrapport.

Pedofillärare och integrationsarbetare döms för sexövergrepp på elev

BORLÄNGE. Mohamed Farah är förutom lärare på Domnarvets skola i Borlänge även djupt involverad i kommunens integrationsarbete. Nu döms han för att ha sexuellt ofredat en 13-årig elev.

Regeringen satsar 1,3 miljarder på integration

INVANDRING. De siffror från SCB i går morse, som visar att arbetslösheten ökat med 7,1 procent, anklagar nu regeringen oppositionen för att vara skyldiga till. Därför vill man nu satsa mer pengar på så kallad integration.

Norge vill att fler invandrare får jobb – inför anonyma jobbansökningar

NORGE. Den norska regeringen menar att arbetsgivare hellre anställer personer med norskt än icke-norskt namn. Detta vill man ändra på och föreslår nu anonyma jobbansökningar till statliga tjänster.

Skulle lära invandrare att bo i lägenhet – använde pengar till lyxkonsumtion

INTEGRATION. Gävle kommuns integrationsprojekt som betalas av hyresgästerna i kommunala Gävlegårdarna har avslöjats som en enda stor stöldkupp. En kommunanställd åtalas nu för att tillsammans med ytterligare en man ha stulit stora summor pengar från integrationsprojektet som bland annat skulle lära utländska medborgare hur man bor i lägenheter.

Gräddfilsprojekt för nyanlända i Uppsala – en utmaning för mycket?

GRANSKNING. Nordfronts Marita Andersson har granskat integrationsprojektet Välkomstprogrammet i Uppsala, där socialdemokrater, fastighetsbolag och Arbetsförmedlingen gjort sig stora förtjänster på folkets bekostnad.

Politiker försöker lägga ned muslimsk friskola i Gävle

ASSIMILATION. Politikerna i Gävle använder Mark- och miljödomstolen för att hjälpa Bonnier-MittMedia i deras försök att lägga ned Nya Kastets skola i Gävle. Målet är att de muslimska barnen ska fostras av vänsterlärare i Socialdemokraternas politiska skolor, och sedan blandas upp etniskt.

“Turktysk” tar ställning för Erdoğan – blir utbuad av tyska fotbollsfans

UTRIKES. En turkisk fotbollsspelare med tyskt medborgarskap buas ut av de egna supportrarna. Detta efter att ha givit sitt stöd till Turkiets president Erdoğan.

Stockholms läns landsting delar ut pris till försvarare av mångkulturen

STOCKHOLM. En jury bestående av politiker väljer varje år ut antingen individer eller organisationer som de bedömer värna extra mycket om mångkulturen. Den så kallade vinnaren tilldelas 50 000 kronor.    

Sveriges finansminister: “Massinvandringen inte bra för samhället i stort”

MASSINVANDRINGEN. Finansminister Magdalena Andersson menar i ett närmast desperat utspel att Sverige tagit emot för många migranter och att de i stället bör söka sig till andra länder.

Polisen vill tvångsintegrera lågpresterande invandrare med svenska skolbarn

INRIKES. Polisen i Örebro vill stänga skolor i invandrarförorter och i stället bussa iväg barnen till mer svenska skolor.

Miljonstöd till nytt integrationsprojekt – clowner skall leka fram integration

INRIKES. Fyra utvalda aktörer får dela på 25 miljoner kronor för att gynna migrationsprocessen och integrationen i Sverige. Bland annat har Clowner utan gränser beviljats stöd för att kunna ”skapa möten genom leken”.

Storsatsning – Blekinge vill göra rasfrämlingar vältränade

BLEKINGE. Blekinge satsar nu på att göra vuxna rasfrämlingar vältränade. Projektet som heter ”Hälsa för alla – Idrott, kultur och integration” och ska omfatta 250 deltagare från hela länet. Personligt schema och personliga tränare gratis – något som också önskas av träningsintresserade etniska svenskar.

Jönköping får EU-bidrag för att snabba på folkutbytet

JÖNKÖPING. Region Jönköping låter meddela att kommuner, studieförbund och sociala företag i länet har mottagit närmare 15 miljoner i EU-stöd för att öka statusen och kompetensen kring att jobba med folkutbytet.

Invandrare vill inte jobba – “det krävs konkreta reformer”

INRIKES. Arbetslösheten bland utlandsfödda främlingar har ökat trots att siffrorna visar på en god jobbtillväxt i landet. Moderaternas Elisabeth Svantesson är oroad och tror inte på en snar lösning.

INSÄNDARE: Jag vill inte heller att invandrarna anpassar sig

INSÄNDARE. Patrik Fridén instämmer av sina egna skäl i huvudbudskapet i en krönika som Nyheter24 publicerade igår.

Nu ska “tiggarna” få arbeta

STOCKHOLM. Stadsmissionen i Uppsala har tillsammans med postkodlotteriet startat ett projekt som man hoppas ska lära så kallade tiggare att arbeta.