MASSINVANDRINGEN. Finansminister Magdalena Andersson menar i ett närmast desperat utspel att Sverige tagit emot för många migranter och att de i stället bör söka sig till andra länder.

I ett nytt populistiskt utspel påstår nu finansminister Magdalena Andersson (S) att Sverige har stora problem med att integrera de horder av rasfrämlingar som Sverige tagit emot de senaste åren. Istället menar hon att rasfrämlingarna ska söka sig till andra EU-länder.

Det här är en tydlig markering gentemot Socialdemokraternas hittills förda politik, då bland annat statsminister Stefan Löfven tidigare har sagt att ”mitt Europa bygger inga murar”.

– Det blev väldigt akut 2015 och man kan fråga sig om vi inte skulle ha haft större beredskap för den situationen. Nu måste fokus vara på att de människor som har rätt att stanna i Sverige kommer i arbete, får bostad och att barnen får den utbildning som krävs. Samtidigt måste vi säkerställa att vi aldrig hamnar i en sådan situation som vi var i hösten 2015, säger Magdalena Andersson.

Socialdemokraterna var dock i regeringsställning även 2015, och man gjorde då mycket lite för att stävja den mycket stora mängd migranter som kom till Sverige under hösten. Nu menar finansministern att det blivit närmast omöjligt att integrera horderna av rasfrämlingar som kom under 2015 och att man bör vara ”självkritiska”.

– Integrationen fungerar inte som den ska. Det gjorde den inte före hösten 2015 heller, men för mig är det uppenbart att vi inte kan ha ett större asylmottagande än vi klarar av att integrera. Det blir inte bra för de människor som kommer hit och det blir inte bra för samhället i stort heller. Det finns anledning för oss Socialdemokrater att vara självkritiska. Vi skulle tidigare ha varit tydliga med att vi inte kan ha ett större mottagande än vad samhället klarar av att ta emot, säger hon.

Källa:
”Integrationen fungerar inte som den ska”


  • Publicerad:
    2017-12-22 17:25