MASSINVANDRINGEN. På en konferens som anordnades av danska Socialdemokraterna så menade Oxfordprofessorn Paul Collier att det är över hundra gånger billigare att hjälpa flyktingar i deras egna länder.

Det är sedan länge känt att det är billigare att hjälpa flyktingar i deras egna länder än att ha massinvandring till väst, men Oxfordprofessorn Paul Collier menar att det är en ännu större kostnadsskillnad än vad man tidigare trott. I ett tal som han höll på en konferens anordnad av danska Socialdemokraterna så menade han att det är hela 135 gånger billigare att hjälpa flyktingarna på plats.

— Vi spenderar 135 dollar på varje person som kommer till våra länder, jämfört med en dollar för varje person vi hjälper i närområdet. De som stannar i sina länder är ofta mycket svagare än de som lyckas ta sig till Europa, sa han i talet.

Han förkastar idén om att ha massinvandring till Europa, och menar att våra politiker och media ägnar sig åt ”intellektuell lathet”.

— Nästan alla som kommer till Europa, kommer från redan säkra länder. Idén om att den här gruppen har ett stort behov av hjälp är helt enkelt oansvarigt och ett resultat av intellektuell lathet, fortsatte professorn.

Paul Collier är utbildad nationalekonom och ordförande för Centrum för studier av afrikanska ekonomier vid universitetet i Oxford. Han är även rådgivare åt den globalistiska organisationen Internationella Valutafonden, och har tidigare varit rådgivare åt den brittiska regeringen.

Källa:
Oxford Professor: Helping refugees locally is 135 times cheaper than helping them in the West


  • Publicerad:
    2017-12-27 19:15