STORBRITANNIEN. Alternativ för Tysklands partiledare får inte tala på universitetet i Oxford. Det har en grupp muslimer sett till.

Ledaren för det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD), Alice Weidel, hade bjudits in av en diskussionsklubb att tala på universitetet i Oxford. Men en grupp muslimer satte stopp för det.

Oxford Labour Muslim Network heter gruppen som organiserade protesten mot att Weidel skulle få tala i Oxford. Man menade att det skulle innebära ett hot mot ”mångfalden” om hon fick yttra sina åsikter, samt att man kunde förvänta sig att hon skulle prata ”hatprat” (hate speech).

En talesman för diskussionsklubben Oxford Union svarade på muslimernas protester med att säga att Alice Weidel är ledare för det största oppositionspartiet i Tyskland och att man skulle få ställa frågor och kritisera henne efter att hon hållit sitt tal.

Muslimerna nöjde sig dock inte med detta och Weidel har nu nu beslutat att inte hålla sitt tal på grund av risk för hennes säkerhet.

Källa:
Muslim Network bars German AfD leader from speaking at Oxford University


  • Publicerad:
    2018-11-05 11:00