STOCKHOLM. En jury bestående av politiker väljer varje år ut antingen individer eller organisationer som de bedömer värna extra mycket om mångkulturen. Den så kallade vinnaren tilldelas 50 000 kronor. 

Sedan 1997 har Stockholms läns landsting valt genom en slags tävling att vid otaliga gånger slösa bort 50 000 kronor på antingen personer och organisationer som de anser motverkar så kallad rasism och främlingsfientlighet. Sedan den så kallade tävlingen startade har närmare 40 personer eller organisationer tagit emot priset.

— Det är ett pris för insatser för de som främjar samexistens mellan olika kulturer och bidrar till större förståelse mellan svenskar och invandrare, säger Natasha Ringblom (M) som ordförande i juryn mot så kallad främlingsfientlighet och rasism.

I ”Priset mot främlingsfientlighet och rasism” är det politiker från samtliga partier i landstingsfullmäktige som väljer ut mångkultursvurmande individer som de anser har arbetat främjande för ”integrationen” mellan olika folkslag. Några av de tidigare pristagarna är bland annat Kompis Sverige, Generation Ung och Stolt, Alvik Basket och läraren Charlotta Granath på Viksjöskolan.

Fram till och med den första maj går det att nominera någon eller några till den så kallade tävlingen. Enligt Ringblom ska pengarna verka som en morot för att ännu fler ska börja vurma om rasfrämlingar.

Källa:
Landstinget delar ut pris för att minska rasism


  • Publicerad:
    2018-04-14 16:15