ASSIMILATION. Politikerna i Gävle använder Mark- och miljödomstolen för att hjälpa Bonnier-MittMedia i deras försök att lägga ned Nya Kastets skola i Gävle. Målet är att de muslimska barnen ska fostras av vänsterlärare i Socialdemokraternas politiska skolor, och sedan blandas upp etniskt.

Nya Kastets Skola i Gävle är en nystartad muslimsk friskola, vars mål är att rikta in sig på ”barn med invandrarbakgrund”. Bakom projektet finns personer med kopplingar till Vetenskapsskolan i Göteborg, och därigenom till föreningen Sveriges förenade nuslimer (SFM).

SFM förlorade 2017 statliga bidrag eftersom myndigheten MUCF ansåg att deras kvinnosyn var odemokratisk. Som exempel gavs åsikten att vuxna kvinnor inte får lämna hemmet utan tillstånd. Initiativet till åtgärder mot SFM kom inte från regeringen, som varit nöjda med föreningen, utan ifrån liberalkonservativa Timbro och vänster-ateiska krafter inom Aftonbladet.

Mest kritiska till den muslimska friskolan i Gävle är Bonniers MittMedia-publikation Gefle Dagblad. Gefle Dagblad har i 27 artiklar ”granskat” den muslimska friskolan, och det är uppenbart att tidningen försöker få skolan att sluta existera.

Enligt Gefle Dagblad har Nya Kastets skola ”direkta kopplingar” till Gävles moské och imamen Abo Raad, som påstås ha hyllat Islamiska staten (IS). Gävles moské kunde skapas efter ett uppköp av en frikyrka, med bidrag ifrån en stiftelse med en terrorlistad grundare som ska ha skänkt 17 miljoner kronor i månaden till Al Qaida i Irak som senare blev Islamiska staten (IS).

Mediakampanjen mot friskolan har lett till att Gävle kommun nu hotar med vite för att ”bullernivåerna på skolgården är för höga”, och till att Skolinspektionen talar om att kanske ”återkalla tillståndet att driva skolan”.

LÄS ÄVEN: Hellre böneutrop och muslimska friskolor än integration och rasblandning

Även de styrande Socialdemokraterna är med i kampanjen, och Utbildningsnämnden har tidigare vid två tillfällen sagt nej till etableringen av skolan.

Socialdemokraternas motiv är dock inte att man är emot islamism. Socialdemokraterna i Gävle använder beslöjade kvinnor för att göra reklam för sin värdegrund. Men Socialdemokraterna jobbar hårt för att blanda upp skolorna i Gävle etniskt genom att skapa så kallade ”centrala skolor”, istället för en skola i varje stadsdel. Därför motarbetar Socialdemokraterna det fria skolvalet och friskolor.

Detta är bakgrunden till att Socialdemokraterna i riksdagsvalet 2018 ville förbjuda religiösa friskolor. Politiskt är det nämligen lättare för Socialdemokraterna att få stöd för förbud mot just religiösa friskolor, fastän partiet egentligen är emot alla friskolor.

Genom att bara förbjuda religiösa friskolor undviker Socialdemokraterna dessutom den stora stötestenen i frågan, vilken är de judiska friskolorna. Detta eftersom judiska friskolor i Sverige räknas som etniska, och därmed är skyddade eftersom judar räknas som en nationell minoritet.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-02-24 22:00