INRIKES. Sammanlagt minst tolv bilar har brunnit upp i Gävle efter att bilbränder anlagts på fyra platser i staden de senaste dygnen. På måndagsmorgonen greps en ung man som misstänks ha befunnit sig på en av platserna.

Det började vid fyratiden på måndagsmorgonen på Jarlavägen i Brynäs när boende vaknade av en smäll och kontaktade polisen och räddningstjänsten. Utanför husen brann då sju bilar. Samtidigt började ett soprum brinna på den intilliggande Vegagatan.

Senare på morgonen vid halv åttatiden började bilar brinna på fyra andra platser i Brynäs, bland andra Väpnargatan och Sjätte Tvärgatan.

— De har inte börjat brinna av sig självt, säger Linda Winge vid polisens regionledningscentral.

Vid åttatiden på morgonen greps en ung man, som av vittnen påstås ha setts springa från en av platserna där bilar brann. Personen släpptes dock senare under måndagen, då bevisningen inte var tillräcklig för att hålla personen frihetsberövad, skriver SVT.

Gävle ha den senaste tiden varit hårt drabbat av bilbränder, som ofta drabbar svenskar som bor i mångkulturella områden. Av myndigheterna anses bilbränderna i mångkulturella bosättningar vara ett resultat av ”misslyckad integrationspolitik”.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-02-12 08:40