MÅNGKULTUREN. Sammanlagt har sex personer gripits misstänkta för måndagens bilbränder i Västsverige. Myndigheterna försöker hemlighålla identiteten på dem, men Nordfront avslöjar nu tre av dem.

En av de misstänkta bilbrännarna är Alan Hussen. Klicka för större bild.

Efter måndagskvällens bilbränder som startade nästan samtidigt på flera olika platser i Västsverige så har det spekulerats om vilka gärningsmännen kan vara. De allra flesta har gissat på vad som troligtvis är det mest sannolika, att det är unga invandrare som ligger bakom bilbränderna. Från vänsterhåll har dock märkliga spekulationer hörts om att det skulle vara Sverigevänner eller nationella som hade bränt bilar med avsikten att misstankarna skulle riktas mot invandrare.

Nu har i alla fall sex personer gripits misstänkta för måndagens bilbränder och för de tre av dessa, de som misstänks för bränderna på Frölunda Torg, så har identiteten läckt ut och föga förvånande visade det sig att alla tre var invandrare.

De tre heter Dahud Kavak (19980509-5974), Alan Hussen (19990407-5737) och Mohannad Ali Easar (19990916-4114). Av systemmedierna kallas de för 20-åringen, 19-åringen och 18-åringen. Det är Alan Hussen som syns på bilden här ovanför som är från en tidigare förundersökning mot honom. De övriga två har Nordfront i skrivande stund inte fått tag på några bilder av.

För de övriga tre av de sammanlagt sex som har gripits så är identiteten fortfarande okänd.

Kavak och Hussen greps i Frölunda, medan Ali Easar greps på flyget ner till Turkiet.

Åklagaren lämnade under torsdagseftermiddagen in en häktningsframställan för Kavak, medan Hussen släpptes på fri fot. Trots att Hussen släpptes, så är han fortfarande misstänkt och utredningen mot honom fortsätter. Ali Easar var under torsdagseftermiddagen fortfarande frihetsberövad i Turkiet, men ska transporteras till Sverige.

De övriga tre som greps och som vi inte vet identiteten på är misstänkta för bilbränder i Bergsjön och i Hjällbo. Alla tre greps redan under måndagskvällen, men släpptes omedelbart efter förhör. De är fortsatt misstänkta i utredningen.

Att det är Kavak, Hussen och Ali Easar vet man utifrån systemmediernas beskrivningar av dem. I en av Dagens Nyheters artiklar till exempel så beskrivs de tre som var anhållna så här:

19-åringen, som greps i tisdags, dömdes i november i fjol av tingsrätten till fängelse i två månader för grovt vapenbrott efter att han kört en bil i vilken det låg en skarpladdad pistol. Tio dagar efter domen blev han gripen när han satt i en bil där det fanns stöldgods.

18-åringen, som greps i Turkiet, har enligt GP gjort sig skyldig till personrån, ringa narkotikabrott, övergrepp i rättssak, två fall av misshandel samt en grov misshandel där han knivskar en jämnårig flicka. Han hade sin första kontakt med polis och sociala myndigheter 13 år gammal.

Även 20-åringen dömdes nyligen för ringa narkotikabrott.

Jämför man dessa beskrivningar mot domar som dessa tre har varit inblandade i så ser man att det är dem som systemmedierna skriver om. Domarna i fråga är B6352-17, B15032-17, B14177-16 och B8040-18.

Noteras bör även att systemmedierna precis som vanligt verkar ha direktlänkar till såväl polis- som åklagarmyndigheter, där de får reda på uppgifter som ännu inte är offentliga av personal inom myndigheterna som läcker information till dem. Som vanligt väljer dock systemmedierna att undanhålla sanningen från det svenska folket.

Väldigt ovanligt i detta rättsfall är att åklagaren och/eller domstolen har valt att sekretessbelägga uppgifterna för den nu häktade Kavak. I normala fall är det sedan lagändringen hösten 2017 sekretess på en misstänkt fram tills häktning, åtal eller målet läggs ned. Sedan hävs sekretessen. Nu har dock ett särskilt beslut tagits om att det ska vara sekretess även på de som häktas i detta mål.

Här nedanför kan man se den sekretessbelagda häktningsframställningen.

Den sekretessbelagda häktningsframställningen. Klicka för större bild.

Sent igår, precis innan midnatt, skickades nedanstående överklagande av sekretessbeslutet in av två journalister på GP där de bland annat skrev att det inte finns någon anledning att behandla de misstänkta i detta mål annorlunda än misstänkta i andra mål.

Överklagandet av sekretessbeslutet. Klicka för större bild.


  • Publicerad:
    2018-08-17 14:08