INRIKES. Mellan tisdagkvällen och onsdagmorgonen har tre bilar satts i brand på olika platser i landet. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman i något av fallen.

Under tisdagskvällen försökte någon tända eld på en bil i Brickeberg i Örebro. Ägaren till bilen bevittnade själv händelseförloppet. Bilen stod parkerad vid en garageuppfart och fick inga större skador då den självslocknade. Flera patruller letade efter gärningsmannen efter incidenten men utan resultat.

Klockan 23.24 inkom larm om att en bil brann i Tollarp utanför Kristianstad. Misstankar finns om att branden satts igång med uppsåt. Polisen har ingen misstänkt gärningsman och vill ha in iakttagelser från allmänheten. Händelsen rubriceras som skadegörelse.

På onsdagsmorgonen, strax efter fyra, fick räddningstjänsten in larm om en bilbrand i Hultsfred. Först efter en timme från det att larmet kom in var polisen påväg till platsen. Räddningsledare Ulf Bowein kommenterar:

— Man kan misstänka att branden kan vara gjord med uppsåt och var anlagd. Vittnen har sagt att det har varit rörelse i området. Men nu blir det polisens sak att utreda vad som hänt.

Källor:
Okänd man tände eld på bil i Örebro
Bilbrand i Tollarp i natt
Bilbrand i Hultsfred: ”Fullt utvecklad brand i kupén”


  • Publicerad:
    2018-11-14 21:10