INRIKES. Säkerhetspolisen har gjort ytterligare ett tillslag mot den av regeringen stödda islamismen i Sverige. Det är det andra tillslaget på kort tid och kan innebära att Sveriges finansiering och skyddande av terrorister kan vara på väg att omprövas.

En islamistisk ledare i Umeå togs på torsdagen i förvar av Säkerhetspolisen (Säpo). Mannen är i 50-års åldern och påstås ha ”kopplingar” till Gävles islamistledare Abo Raad, som greps av Säpo förra veckan och som också sitter inspärrad i Stockholm.

Enligt uppgifter till Expressen transporterades ledaren till Stockholm där han sedan låstes in så att han inte skulle kunna åka tillbaka till Umeå. I båda fallen använder sig Säpo av Migrationsverket som maktmedel för att låsa in de islamistiska ledarna.

Den radikala islamistiska rörelsen i Umeå är känd för att ha bjudit in Halmstads islamistledare Abu Muadh för att hålla ”föreläsningar om kärlek” samt hålla fredagsbön för Islamiska Föreningen i Västerbotten.

Säpos frihetsberövande av Gävles islamistledare ledde som väntat till protester i statliga medier, och igår demonstrerade även muslimer i Gävle och Sandviken mot förra veckans gripande av Abo Raad och hans son. I Gävle hölls demonstrationen på Stortorget.

”De två senaste regeringarna bär till stor del ansvaret för att tillväxten av militanta extremister har kunnat fortgå relativt ostört till de nivåer de ligger på i dag – med flera tusen sympatisörer och hundratals personer som tagit värvning i IS”, skriver Expressen.

Gripandet av islamisterna kan ses i ljuset av att Socialdemokraterna och Miljöpartiet, båda delvis islamiserade, försvagades kraftigt i höstens val och i samband med detta tappade en stor del av sin demokratiska legitimitet.

Det återstår att se om statens attacker mot muslimer stannar vid den Saudi-religiösa miljön, eller om de fortsätter in i Muslimska Brödraskapets Qatar-sponsrade ”demokratiska” miljö och dess komplex av föreningar som delvis är skapade med hjälp av Socialdemokraterna för att mjölka skattebetalarna på pengar.

Sverige har länge gett islamister en fristad, eftersom de påfallande ofta slåss mot den svenska regimens fiender, som exempelvis Ryssland, Syrien, Libyen och Israel. Senast i fallet med de terrordömda islamisterna med koppling till Strömsund, som regeringen vägrar att utvisa eftersom terroristerna ”riskerar att drabbas av förföljelse” i sitt hemland.

Den svenska regimens finansiering av islamistisk terrorism sker som regel genom statliga bulvaner som fungerar som en mellanhand, som exempelvis Forum Syd. Genom att Sida först ger biståndspengarna till ”ideella” föreningar som Forum Syd kan man mygla bort offentlighetsprincipen, och på så sätt mörka att biståndspengarna går till terrorkopplade ”hjälporganisationer”.

Ursprungligen publicerat i Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-05-06 08:10