UMEÅ. Kärlek är temat för de föreläsningar som nu hålls i Umeå av Abu Muadh, som tidigare påstås ha glorifierat martyrskap och att dö i jihad i Syrien.

I helgen besöktes Umeå och Ålidhemsskolan samt Ålidhems fritidsgård av västkustsimamen Abu Muadh, som är religiös ledare i moskén i Halmstad. Besöket kommer efter att många av Umeås muslimer efterfrågat en föreläsning av honom.

Föreläsningen anordnades av Islamiska Föreningen i Västerbotten och ska handla om kärlek. Tidigare har Abu Muadh föreläst om Jihad, under mottot ”Sök döden – du får livet”.

— När det åkte många unga människor till Syrien för att ansluta sig till olika jihadistiska grupper så lyfte han fram det fina med att göra den här typen av jihad och bli martyr, säger författaren och journalisten Magnus Sandelin.

Sandelin har sedan över tio år tillbaka kritiserat den svenska regimen för att ”blunda för jihadister” samt att den ”blundar för vänstervåld” samt ”försvarar extremvänstern”.

Abu Muadh, som egentligen heter Ahmed Suleman, har tidigare figurerat i bland annat Uppdrag Granskning, där det avslöjades att Göteborgs kommun inte tar avstånd ifrån Islamiska Staten och dess terrorkrig mot Syriens sekulära vänsterregering. Istället jämförde Sven-Johan Dahlstrand, som leder arbetet mot så kallad våldsbejakande extremism i Göteborg, islamiska jihadister med svenskar som kämpade i Vinterkriget mot Josef Stalin.

Inte så förvånande kanske finansieras både islamismen i Göteborg samt Abu Muadh och Halmstads moské av statsbidrag, tidigare från Moderaternas statsminister Fredrik Reinfeldt och nu från Socialdemokraternas statsminister Stefan Löfvén.

Göteborgs kommun består i sin tur av folkvalda som bland annat valts av de många så kallade ”hemvändande” terrorister som krigat i Syrien på Saudiarabiens sida. Terroristerna ses av många i Göteborg som hjältar och ingenting görs för att stoppa dem från att rekrytera och träna fler islamiska terrorister.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-03-11 19:20