UTRIKES. Ett muslimskt parti ställer återigen upp i de belgiska kommunalvalen. Partiets mål är att införa sharialagar i Belgien.

I oktober är det kommunalval i Belgien och det muslimska partiet Islam ställer för andra gången upp i valen. I de senaste valen år 2012 valdes två av partiets kandidater in i kommunerna Moelenbeek och Anderlecht. Det här året ställer ”Islam” upp i 28 kommuner.

— Vårt mål är en 100% islamisk stat, men vi menar inte att vi vill göra slöjan till ett tvång. Genom att införa sharialagen vill vi följa profetens väg och Koranen, säger partiets grundare Redouane Ahrouch.

Belgiens invandringsminister Theo Francken, från Ny-Flamländska Alliansen, har twittrat att han ”äcklas” av det islamiska partiet. Vidare menar han att sharia strider mot mänskliga rättigheter och att partier som står för sharia därmed är odemokratiska.

Så kallade experter säger att partiet mycket väl kan vinna mark eftersom många marockanska och turkiska invandrare tröttnat på vänsterpartierna, som de traditionellt röstat på.

Källa:
Islam party in Belgium wants to create an Islamic State and separate men and women


  • Publicerad:
    2018-04-13 11:05