NIGERIA. Ett 30-tal personer har dödats i en terrorattack i Nigeria. En islamistgrupp som beskrivs ha kopplingar till Islamiska staten planerade ett bakhåll mot en fordonskonvoj. 

Genrebild. Foto: Twitter.

Ett 30-tal personer har dödats efter att en islamistgrupp i Nigeria anföll en fordonskonvoj. Terroristerna som beskrivs ha kopplingar till islamiska staten, öppnade automateld och sköt med raketgevär när en fordonskonvoj passerade.

Terroristernas mål var Babagana Umara Zulum, guvernör i provinsen Borno i Nigeria. Attacken ska ha skett i närheten av högkvarteret för den militärkoalition mellan länderna Nigeria, Niger, Tchad och Kamerun, som har som syfte att bekämpa islamistgrupper.

Guvernören klarade sig oskadd från attacken men 9 civila, 5 soldater, 12 poliser och 4 medlemmar ur en regeringsstöd milisgrupp dödades i attacken.

Zulum skulle besöka staden Baga, ditt tusentals invånare skulle flytta tillbaka efter att ha flytt från islamistgrupper 2014. Den islamiska statens västafrikanska gren som kallar sig Iswap har fått ett starkare fäste i regionen på senaste tiden. Antalet attacker mot både civila och militära mål fortsätter att öka.


  • Publicerad:
    2020-09-26 23:00