USA. Modellen och TV-profilen Tila Tequila, som gjort sig känd genom bland annat obskyra program på MTV, firade Trumps valseger genom att göra en Hitlerhälsning.

tila-tequila-1

Foto: Twitter

Tila Tequila, känd för sin obskyra medverkan i dokusåpan Celebrity Big Brother och programmet ”A Shot at Love with Tila Tequila” där 16 män och 16 kvinnor tävlade om hennes kärlek, har hamnat i blåsväder efter att hon firade Donald Trumps valseger genom att göra en Hitlerhälsning. Bilden lades sedan ut på hennes Twitter-konto med felstavningen ”Seig Heil”.

Under de senaste veckorna har Tila Tequila uppmärksammats för sina kontroversiella utspel på Twitter. Hon ska bland annat ha skrivit att hon ”älskar Hitler så mycket” och hon har även bett muslimer, svarta och judar att ”dra åt helvete”.

Enligt bilderna på Tequilas Twitter-konto deltog hon under helgen i en konferens anordnad av National Policy Institute (NPI) i Washington som gammelmedia kallar för en ”vit makt-organisation”. På sin hemsida skriver dock NPI att de är en ”oberoende organisation tillägnad arvet, identiteten och framtiden för människor av europeisk härkomst i USA och över hela världen”.

Tila Tequila, född Thien Thanh Thi Nguyen, är från Singapore men har vietnamesiskt ursprung.

Källor:
Tila Tequilas Twitter
Tila Tequila, a White Supremacist for the Post-Facts Age
THE NATIONAL POLICY INSTITUTE


  • Publicerad:
    2016-11-21 09:45