USA. En inspirerande film från den nationalistiska tankesmedjan National Policy Institute har nyligen lagts ut på organisationens Youtube-kanal.

Filmen innehåller många kända ansikten inom den nationalistiska rörelsen i USA som bland andra Richard Spencer, Jared Taylor, James Edwards och Kevin MacDonald. Personer med en bakgund inom historisk revisionism som David Irving, Mark Weber och David Duke dyker också upp i videon. Även flera andra personer som är kopplade till ”Alt Right”-rörelsen dyker upp i klippet.

Videon lyfter även fram politiker som Viktor Orban, Vladimir Putin och Donald Trump som exempel på att världen nu är på väg i en ny och positiv riktning.

Organisationen National Policy Institute (NPI) och dess grundare Richard Spencer har fått mycket uppmärksamhet i amerikansk media under veckan efter att videomaterial som läckts visar ett fåtal personer som gör en romersk hälsning under Spencers tal under en NPI-konferens som arrangerades av organisationen förra lördagen.

Mediastormen ser ut att ha regisserats av massmedia själv som flitigt använt en bild som visar två män, som senare identifierats som judiska åskådare, och en asiatisk kvinnlig TV-kändis som gör en så kallad Hitler-hälsning. Detta i försök att få Donald Trump och vanliga Trump-väljare att fördöma konferensen och dess besökare som ”nazister”.

Organisationen är central i det som kallas för ”Alt Right”-rörelsen i Nordamerika. NPI vill främja det som de kallar för ”vit identitet” och kämpar för att främja intressena till amerikaner av europeisk härkomst som nu riskerar att bli en minoritet i sitt eget land inom ett par decennier. Organisationen arbetar enligt egen utsago för att bevara ”västländsk europeisk kultur” och ”den vita rasens överlevnad i Nordamerika” men de bekänner sig inte till nationalsocialismen eller till en specifik ideologi med klara politiska mål.

NPI och Richard Spencer har tidigare kritiserats från flera håll, även från andra nationalister. Vissa nationalistiska grupperingar har kritiserat Spencer för hans tidigare svaga ståndpunkt angående judisk makt och hans försök till att göra vit nationalism ”ren och respektabel” genom att distansera sig från mer radikala personligheter samt han naiva inställning till fiendemedia.

Det verkar dock som att det sker en förändring inom den nationalistiska rörelsen i USA då mer radikala och revolutionära krafter stadigt vinner mer mark och bidrar till att driva rörelsen i en mer kompromisslös riktning.

Se Spencers tal under konferensen:

Källa:
FILM: ”The Eagle Caste”


  • Publicerad:
    2016-11-27 23:30