MASSINVANDRING. Tjeckiens tidigare president jämför i sin nya bok den pågående massinvandringen till Europa med antikens invasioner av barbarer.

Vaclav Klaus, som var Tjeckiens president mellan åren 2003 och 2013, har tillsammans med ekonomen Jiří Weigl skrivit en bok som heter ”Europe All Inclusive: A Brief Guide to Understanding the Current Migration Crisis“. I boken jämförs dagens massinvandring till Europa med de antika barbariska invasionerna, som enligt författarna ledde till att Europa stagnerade i utvecklingen och inte kunde återhämta sig förrän efter flera hundra år.

Klaus skriver att den så kallade flyktingkrisen är långt ifrån över och beskriver den som ”ett allvarligt underskattat fenomen”. Han menar också att dagens elit förespråkar mångkulturalistiska ideologier som i slutändan är suicidala, samtidigt som han menar att invandringen inte påverkar eliten eller deras familjer.

Den 22 februari höll Klaus ett tal i Corvinus-universitetet i Budapest, där han bland annat sade:

— Historien lär oss att massinvandring orsakar betydande kulturella, sociala och politiska konflikter, chocker och spänningar. Den har alltid kostat mer än vad den varit till nytta. Vi ser det i Europa idag.

”Europe All Inclusive” har översatts till sex språk, nyligen också till ungerska.

Källor:
The migrant influx is comparable to the barbarian invasions of Europe – Czech ex-president
Is Our Membership in the EU a Real Blessing?


  • Publicerad:
    2018-04-05 09:55