Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Toleransprojektet skickade drogpåverkade ungdomar på förintelseresa

Av Redaktionen, 2017-09-20
redaktionen@nordfront.se

KUNGÄLV. Socialtjänsten i Kungälv har IVO-anmälts sedan två drogmissbrukande ungdomar lockats med att åka på en förintelseresa till Polen där de även var drogpåverkade.

Två Kungälvsungdomar skickades med på en resa till Polen som arrangerades av Toleransprojeket. Detta trots att de har missbruksproblem och att socialförvaltningen uttryckligen avrått dem från att åka. För en av ungdomarna eskalerade missbruket på grund av resan och för den andra så har kontakten med socialtjänsten nu brutits.

Jonas Arngården, dåvarande socialchef, tog trots varningarna beslutet att sända ungdomarna på resan. Ungdomarna misskötte sig sedan under resan och skapade oro i gruppen och skickades därför hem, uppger Kungälvs-Posten. Av anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) framgår även att ungdomarna var drogpåverkade redan vid avresan.

– De hade blivit lovade och vi ville att de skulle få följa med. Så här i efterhand var det kanske fel. Men kommunen velade och vi är kritiska till att de inte höll en konsekvent linje från början, som att ha nolltolerans mot droger och alkohol, säger den ena ungdomens pappa till P4 Göteborg.

Även om Toleransprojektet tar avstånd från droger så är resorna till Polen i många fall att betrakta som rena ”suparesor”. Nordfront har varit i kontakt med flera ungdomar som lockats med resorna som säger att de ansvariga lovar att ”man får festa också”. Dessa ungdomar har alla varit minderåriga.

Toleransprojektet startades av Christer Mattsson som gjort karriär på att utnyttja mordet på John Hron. Projektets syfte är att frammana skuldkänslor hos svenska ungdomar så att de inte blir ”rasister” eller motståndare till massinvandringen.

Källor:
Drogpåverkade ungdomar skickades till studieresa
Kungälvs socialtjänst har anmälts till IVO


  • Publicerad:
    2017-09-20 10:20