KUNGÄLV. Under lördagen höll Nordiska motståndsrörelsen ett torgmöte i stadsdelen Komarken i Kungälv för att visa att det finns svenskar kvar som inte accepterar mordförsök på svenska kvinnor.

Aktivister marscherade runtom i Komarken för att markera närvaro.

Samtidigt som aktivister från Nordiska motståndsrörelsen närvarade vid minnesmanifestationen för den mördade Tommie Lindh i Härnösand begav sig andra aktivister till Kungälv för att agera mot ett annat mångkulturellt dåd som skett i dagarna.

Det var för några dagar sedan som en 56-årig kvinna utsattes för mordförsök i invandrarområdet Komarken efter att hon vägrat lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Nordfront avslöjade under torsdagen att offret är en svensk kvinna och att hon knivhuggits i hjärtat, uppgifter som media dittills tonat ned. Hennes skador är fortfarande livshotande.

För att visa att det fortfarande finns svenskar som inte tänker acceptera samhällsutvecklingen, varken i Komarken eller någon annanstans i Sverige, hölls ett torgmöte utanför Willys där Kungälvsbon Fredrik Vejdeland höll tal. Efter detta marscherade aktivisterna runt i Komarken för att markera att man ger de Komarken-bor som utsätts för det mångkulturella våldet sitt fulla stöd.

Fredrik Vejdeland håller tal. Till höger i bild ligger Willys och till vänster hyreshus.

— Komarken har länge varit utsatt för stenkastning, bilbränder, rån, mordförsök och andra övergrepp riktade mot svenskar. Från politiskt håll finns det inget som helst intresse att på allvar ta tag i detta, för något sådant skulle kräva att man nämner elefanten i rummet och erkänner att deras mångkultur har misslyckats, säger Fredrik Vejdeland i en kommentar till Nordfront.

— Vi var på plats för att visa vårt stöd till svenskarna som bor på Komarken och som år efter år utsätts för övergrepp samtidigt som politikerna blundar för problemen.

En längre artikel med film från talet och marschen kommer att publiceras på Motståndsrörelsen.se inom kort.


  • Publicerad:
    2020-05-16 17:20