USA. Donald Trump flörtar återigen med althögern. Nu genom att sprida information från en provit artikel.

President Donald Trump fick tack vare sin förhållandevis radikala valkampanj nästan enhetligt stöd från USA:s provita rörelse, den som idag ofta kallas althögern.

Måhända i syfte att behålla banden med den ”internetstarka” althögern intakta har Trump spridit en provit artikel Twitter. Artikeln är skriven av den före detta presidentkandidaten och numera politiske kommentatorn Pat Buchanan och handlar om att Trump bör utlysa undantagstillstånd för att säkra finansieringen av muren mot Mexiko.

Som argument använder Buchanan illegala invandrares brottsstatistik, något som presidenten retweetar.

Buchanan utmålar i sin artikel massinvandringen från den globala södern som ett existentiellt hot mot västvärlden, något som Trump däremot väljer att inte twittra vidare. Buchanan nämner uttryckligen flera gånger hur vita, framförallt vita män, hotas av ickevit massinvandring.

Att Trump överhuvudtaget sprider information från en provit artikel har skapat avsky på bland annat den judiska nätbaserade tidningen Vox.com, som skandaliserar händelsen med underrubriken ”presidenten stöder krönika som hävdar att Demokraterna är fientliga mot vita män”.


  • Publicerad:
    2019-01-15 18:35