UTRIKES. Donald Trump medger att sin planerade mur mot Mexiko är medeltida men att tekniken fortfarande fungerar. 

Caerphilly slottsmurar.

Donald Trumps planerade mur mot Mexiko för att stoppa massinvandring och knarklangning därifrån har ådragit sig kritik från antivita vänsterliberaler som bland annat menar att en mur utgör en ”medeltida lösning”. Presidenten har inte värjt sig från kritiken utan i stället hållit med.

— De kallar [muren] för en medeltida lösning. Det är korrekt. Den är medeltida för att det fungerade då och det fungerar ännu bättre idag, sa Trump.

Konflikten mellan presidenten och det Demokratiska partiet som via kongressen blockerar bland annat finansieringen av muren har fortsatt de senaste dagarna. Trump har sagt att han kommer att utlysa undantagstillstånd för att kringgå kongressen ifall Demokraterna inte ger med sig.

— Jag har den absoluta rätten att utlysa nationellt undantagstillstånd ifall jag vill. Min tröskel är ifall vi inte lyckas komma överens med människor som är oresonliga, sa Trump med tydligt riktat kritik mot Demokraternas ledare i kongressen, representanthusets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare, juden Chuck Schumer.

Källor:
Donald Trump: Walls Are ‘Medieval’ but They Worked Then and Work Now
Donald Trump Still Defends ‘Absolute Right’ to Declare State of Emergency on Border Wall


  • Publicerad:
    2019-01-12 12:00