UTRIKES. Twitter kallas till förhör i senaten för att ha stängt av journalistiska avslöjanden om president Joe Bidens son. På torsdagskvällen drabbades plattformen också av en timmes lång funktionsstörning.

Twitter drabbades under natten av flera avbrott i många länder över hela världen, vilket gör att miljontals användare inte kunde skicka meddelanden eller dela inlägg på plattformen under minst en timme.

Företaget bekräftade att en ”oavsiktlig förändring” som gjorts deras sina interna system hade orsakat krascherna under torsdagskvällen i USA.

De som försökte posta något möttes med ett felmeddelande som löd att Twitter var ”överbelastat”, eller en anteckning som bara meddelar: ”Oj, gick något fel.”

Men politiskt sett är det värre för Twitter att företagets vd Jack Dorsey kommer att kallas till en utfrågning om Twitters censur av New York Posts avslöjanden att demokraternas presidentkandidat Joe Bidens skandalomsusade och narkotikamissbrukande son Hunter Biden, som nu har fått ytterligare bevis mot sig beträffande korruption på högsta nivå i Ukraina.

Korruptionen gäller också illegal försäljning av kärnteknik till Kina.

Att New York Post publicerat nyheterna om Hunter Biden anses skada Joe Bidens ställning inför det amerikanska presidentvalet 3 november.

Nästa fredag ska Dorsey utfrågas av senaten om nedstängningen av New York Posts Twitterkonto.

Medan vissa kommentarer på sociala medier uttrycker ”chock” över att Twitter stänger av riktiga nyhetsbolag, är andra kommentarer syrliga och undrar varför det är så viktigt, när landets president fått sina tweets bortplockade upprepade gånger.

En kommentar från ett konto som kallar sig TrvthDitcher lyder:

Än sedan? Vi får inlägg raderade varenda dag. Varför ska New York Post hållas om ryggen? Har aktiebolag större rätt till yttrandefrihet än vi andra?


  • Publicerad:
    2020-10-16 10:30