UTRIKES. Finansministern i den tyska delstaten Bayern, Markus Söder som representerar kristdemokratiska CSU, har i en intervju sagt att han vill att asylsökare som befinner sig i Tyskland ska skickas tillbaka till sina länder. Han säger även att tyskarna inte vill ha någon mångkultur.

I en intervju med den tyska tidningen Spiegel säger finansministern i den tyska delstaten Bayern, Markus Söder, att han vill att de asylsökare som uppehåller sig i Tyskland ska skickas tillbaka till sina hemländer. Han menar att den federala regeringen borde utarbeta en plan för att repatriera ”flera hundra tusen” asylsökare inom de närmsta tre åren.

Söder menar att en stor del av de så kallade flyktingar som kommit till Tyskland ursprungligen kommer från länder som bland annat Irak och Afghanistan, där det inte ens råder krig.

— Och även i Syrien kommer inbördeskriget förr eller senare att ta slut. Asyllagen föreskriver att människor ska återvända till sina hemländer när de inte längre har kan klassas som flyktingar.

Vidare i intervjun säger Söder att det inte kommer att lyckas med att ”integrera” så många främlingar från ”främmande kulturer” som Tyskland tagit emot.

— Tyskarna vill inte ha ett mångkulturellt samhälle, säger han.

Källor:
Flüchtlinge sind ”riesige Sicherheitslücke in Deutschland”
Minister: Send Migrants Home, Germans Don’t Want a Multicultural Society


  • Publicerad:
    2016-08-31 19:55