LUDVIKA. Lördagen den 4 oktober kommer det att tändas ljus och hållas en tyst minut för Motståndsrörelsens Pär Öberg. Arrangörerna bakom detta är den antirasistiska gruppen Tillsammans Ludvika som tillsammans vill sörja Öbergs kliv in i Ludvikas kommunfullmäktige.

par_framfor_stadshus

Under torsdagsmorgonen rapporterade P4 Dalarna om en manifestation som kommer att hållas utanför Stadshuset i Ludvika lördagen den 4 oktober. Initiativtagaren  till denna manifestation är Tillsammans Ludvika, en antirasistisk grupp, ledd av bland andra Johan Bergman från Ludvika. Manifestationen går under namnet ”Manifestation mot främlingsfientlighet – för sammanhållning”.

”Klimatet i Ludvikas kommunfullmäktige har efter valet hårdnat kraftigt. Vi träffas utanför stadshuset för en tyst minut och tänder ljus”, står det på Tillsammans Ludvikas Facebooksida.

Vad den antirasistiska gruppen syftar på är att Motståndsrörelsens Pär Öberg blev invald genom SD:s valsedlar till Ludvikas kommunfullmäktige. Därför har Tillsammans Ludvika nu beslutat att hålla en tyst minut för Öberg för att visa sitt ogillande.

Källor:
Dalanytt – 10:30
Manifestation mot främlingsfientlighet- för sammanhållning


  • Publicerad:
    2014-10-02 10:50